Bakan Işık: TSK'dan 3 bin 665 personel ihraç edildi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bakanlığın 2017 bütçe görüşmelerinde TSK'dan ihraç edilenlerin sayısını açıkladı.

Bakan Işık: TSK'dan 3 bin 665 personel ihraç edildi
17 Kasım 2016 Perşembe 12:24

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen, soruşturma işlemleri devam eden personel sayısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  

Milli Savunma Bakanlığının  2017 yılı bütçesine yönelik TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerde FETÖ ile mücadele konusuda ele alındı. K Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplanan komisyonda konuşan Bakan Işık, yaptığı sunumda  "Türk Silahlı Kuvvetlerimizden bugüne kadar 3 bin 665 personel FETÖ terör örgütüyle irtibatlı olduğu için ihraç edilmiştir. Neticede 16 bin 423 öğrenciyle beraber değerlendirildiğinde 20 bin 88 kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri ile bağı kesilmiştir. Ayrıca 2 bin 855 personelin de soruşturma işlemleri sürdürülmektedir." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.