Bakan Eroğlu: Terör örgütleriyle mücadele sonuna kadar sürecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, PKK, DAEŞ, PYD ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelenin sonuna kadar süreceğini belirterek, "Şu anda şehir içindekilerin çoğu temizlendi." dedi.

Bakan Eroğlu: Terör örgütleriyle mücadele sonuna kadar sürecek
13 Eylül 2016 Salı 17:11

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valiliği'nce Taş Medrese'de düzenlenen bayramlaşma töreninde, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin kahramanlığı, cumhurbaşkanının dirayeti ve bütün siyasi partilerin birlikte hareket etmesi kararlığıyla püskürtüldüğünü belirtti.

"Mazallah cumhurbaşkanı ölseydi, Türkiye'nin hali Suriye'den daha da kötü durumda olurdu." diyen Eroğlu, etrafı ateş çemberi olan Türkiye'nin huzur adası şeklinde kendisini gösterdiğini anımsattı.

Son zamanlarda terörle mücadele konusunda ortak iş birliği sergilenmeye başlandığını aktaran Eroğlu, tüm terör örgütlerine karşı devletin unsurlarının kahramanca mücadele ettiğini bildirdi.

Bazı çevrelerin darbe teşebbüsünden sonra iktisadi ekonomik bir darbe beklediğini vurgulayan Bakan Eroğlu, milletin dövizleri bozdurarak, darbeye kendi üslubuyla bir darbe vurduğunu ifade etti.

TERÖR ÖRGÜTLERİ TAMAMEN ETKİSİZ HALE GETİRİLECEK

"PKK, DAEŞ, PYD ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele sonuna kadar sürecek. Bunları tamamen etkisiz hale getirinceye kadar mücadele devletimizin kesin kararıdır. Şu anda şehir içindekilerin çoğu temizlendi. Kırsalda kahraman askerlerimiz emniyet teşkilatımız şu anda onları tamamen yok etmek üzere hareket içindeler." ifadelerini kullanan Eroğlu, şunları söyledi: "Kahraman ordumuz özellikle ÖSO'yu desteklemek suretiyle Cerablus'a girdi. O bölgeyi, sınırımızı, terör örgütlerinin tasarrufundan kesinlikle kurtaracağız. 'Başlarından böyle bir badire geçti, bu ordu böyle ayağa kalkamaz' şeklinde bir anlayışları vardı. Ordumuz kahramandır. Hemen girdi oraya. Görüyorsunuz, bütün dünyanın dikkatini çekti. Dolaysıyla oradaki kahramanları yürekten kutluyoruz. Şehitlerimiz var, onlara da rahmet niyaz ediyoruz. Şu anda sonuna kadar mücadeleye hazırız. Sınırlarımızı muhafaza etmek bizim meşru hakkımızdır. Bunun böyle bilinmesi gerekir. Sınırdan geçerek, şehirlerde çeşitli bomba patlatma, patlayıcıları koyma gibi vatandaşlarımıza, askerlerimize ve emniyet teşkilatımıza karşı çeşitli saldırılar düzenleniyordu. Dolayısıyla Fırat Kalkan Operasyonu devam edecektir. Kilometrelerce öteden gelenlerin orada ne işi var? O topraklar asırlardır birlikte yaşadığımız yani belki onların dedelerine baksak nüfus cüzdanlarında 'Osmanlı tebası' diye yazıyor."

"DÜŞMANLARIN OYUNUNU BOZMAYA MECBURUZ"

Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak ve burada bir çözüm için gayret gösterildiğini kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, ilan edilen ateşkesin bayramdan sonra da sürmesi temennisinde bulundu. Devletin hiçbir zaman terör örgütleriyle masaya oturmayacağını, müzakere etmeyeceğini aktaran Eroğlu, düşmanların hain oyunlarının mutlaka bozulacağını kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.