'Bahoz Erdal öldü mü?' sorusu hükumetin gündeminde

Terör örgütü PKK’nın üst düzey sorumlularından biri olan ‘Bahoz Erdal’ lakaplı Fehman Hüseyin’in ölüp ölmediği konusu Bakanlar Kurulu ve AK Parti MYK’da gündeme geldi.

'Bahoz Erdal öldü mü?' sorusu hükumetin gündeminde
13 Temmuz 2016 Çarşamba 10:07

Baknlar Kurulu ve AK Parti MYK'nın gündeminde yer alan PKK’nın üst düzey sorumlularından biri olan ‘Bahoz Erdal’ lakaplı Fehman Hüseyin’in ölüp ölmediği konusunda bakanlara ve AK Parti yöneticilerine “Yüzde 99 öldü. Ancak elimizde delil yok, resmen doğrulamıyoruz” bilgisi verildi.

Bahoz Erdal lakablı teröristin ölümü ile ilgli herhangi bir delil bulunmadığı için hükümet tarafından tam olarak doğrulama yapılamıyor. Bakanlara ve AK Parti yöneticilerine “Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz Bahoz Erdal’ın suikastte öldürüldüğüne inanıyor. Yüzde 99 öldü. Ancak elimizde delil yok, resmen doğrulamıyoruz” bilgisi verilirken Başbakan Binali Yıldırım da “Biraz daha bekleyelim” dediği öğrenildi.

‘Bahoz Erdal’, tedavi gördüğü hastane ile ikameti arasında seyir halindeyken, Tel Hamis isimli örgütün bombalı saldırısına uğramasının ardından bir bildiri ile Bahoz Erdal’ın öldürüldüğünü ilan etti. Ama istihbaratçılar açısından güvenilir kabul edilebilecek bir ‘hasar tespiti’ yapılamadı. Üst düzey bir güvenlik yetkilisi Bahoz Erdal’ın öldüğüne inandıklarını söylerken başka bir yetkili de “Askeri ve istihbari operasyonlarda insansız hava araçları ve insan unsurları aracılığı ile teyit alırız. Bu konuda bizim elimizde bir delil mevcut değil. Suikasti düzenleyen örgütün elinde varsa onu ortaya koymalarını bekliyoruz” yorumunu yaptı.

 

Kaynak: Hürriyet


Etiketler; #bahoz erdal
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.