Bağdadi'den Türkiye için 'işgal' çağrısı

DAEŞ lideri  Ebubekir el Bağdadi, Musul operasyonu nedeniyle ateş püskürdü. Bağdadi, Türkiye için DAEŞ üyelerine seslenerek 'işgal' çağrısında bulundu.

Bağdadi'den Türkiye için 'işgal' çağrısı
03 Kasım 2016 Perşembe 09:39

Türkiye'nin DAEŞ'i temzilemek için başlattığı Musul operasyonu ile ilgili ses kaydı ortaya çıkan  DAEŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'nin işgal çağrısında bulundu.

DEAŞ yayın organlarında yayımlanan 31 dakikalık Bağdadi'nin ses kaydında sadece Türkiye'ye yönelik değil 'kafir' olarak nitelediği Suudi Arabistan içinde saldırı çağrısında bulunuyor.

Ses kaydında DAEŞ'in temizlenmek için başlatılan Musul operasyonuna ilişkin  "İslam Devleti'nin bugün sürdürdüğü büyük cihat ve giderek şiddetlenen bu savaş, zaferden bir adım ötede olduğumuza inancımızı artırıyor. Ninova halkı, 'Allah düşmanlarına" karşı sürdürdüğümüz cihadın zayıflamasına izin vermemeli" diye konuşan Bağdadi, Türkiye için "artık nefretinizin ateşini Türk askerlerine boşaltabilirsiniz" diyerek DAEŞ üyelerine seslendi.

Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında Türkiye için işgal çağrısı şu sözlerle yapıldı:

 "Türkiye bugün artık menzilinize girdi, cihadınızın hedeflerinden biri haline geldi. Orayı işgal edin, ve güvenli olduğunu sandığı yerlere korku salın."

 "İnanmayanların gecesini gündüze çevirin, topraklarında yıkım yaratın, kanlarının nehir gibi akmasını sağlayın" 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.