Babalar Günü ne zaman? 2016 En güzel babalar günü hediyeleri

Annelr günü kadar popüler olmasa da 2016 Babalar günü ne zaman? Ailenin reisi olan Babalaramıza babalar gününde nasıl bir hediye alabiliriz? Babalar günü tarihi, Babalar günü hediyeleri ve süpriz fikirler ile en güzel babalar günü hediyesi tavsiyeleri bulabilirsiniz. 2016 Babalar günü ile ilgili detaylar haberimizde

Babalar Günü ne zaman? 2016 En güzel babalar günü hediyeleri
17 Haziran 2016 Cuma 08:31

Ailenin reisi olan Babalar gününe çok az bir süre kaldı. Tüm dünyada ve Türkiye'de aynı anda kutlanan Babalar Günü bu yıl hangi tarihe denk geliyor. Genel olarak haziran ayının 3 üncü pazarı kutlanan Babalar günü ne zaman? 2016 yılı içerisinde Babalar günününü hangi tarihte kutlayacağız. Babalar Günü ile ilgili detaylar haberimizde. 

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Anneler günü kadar çok popüler olmasa da Babalar günü de çoşkuyla kutlanıyor. 2016 yılı içerisinde Babalar günü Haziran ayının 3. pazar günü yani 19 Haziran 2016 Pazar günü kutlanacak. Babalar gününe sadece 2 gün kaldı. Binlerce insan bu günde babasına güzel bir hediye almak isteyebilir. Peki Babalar gününde babama ne alabilirim?

2016 Babalar Günü Hediyeleri

19 Haziran 2016 Pazar günü kutlanacak babalar gününde babanıza klasikleşen bir hediye kravat alabilirsiniz. Elbette Babanız belki kravat sevmeyebilir, ancak babası memur olan birçok evlat, bu günde babalarına güzel bir kravat almayı tercih edebiliyor.



Eğerki babanız yazı yazmayı seviyor ise, bu günde babanıza güzel bir kalem ile şık bir ajanda hediye edebilirsiniz.



Eğer babanız futbol tutkunu ise, taraftarı olduğu takımın herhangi bir ürününü alarak babanızı Babalar Gününde mutlu edebilirsiniz.

Babaya alınacak en güzel hediyelerden biriside şüphesiz puzzle. Hem vakit geçirebileceği bir hediye, hemde uzun süre kalabilecek bir hediye olabilmesi anlamında puzzle Babalar gününde hediye olarak düşünülebilir.



Babalar gününde babanıza isminin yazdığı güzel bir kupa yaptırabilirsiniz.

Babalar Günü Tarihi

Babalar Günü’nün Batı Virginia’da ortaya çıktığını savunuyor. Bu araştırmacılar Batı Virginia’da yaşayan John Dowdy’nin annesi hayatını kaybettikten sonra onun yerini alan babası için böyle bir gün kutlanmasını istediğini söylüyor.

1910 yılında Washington’daki John Bruce Dodd’un 6. Çocuğunun doğumu esnasında yaşamını yitiren annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart’a özel bir gün hediye etmek amacıyla bu fikri ortaya attığını iddia ediyorlar.

Küçük yaşta annesinin hayatını kaybetmesi sonucu Dodd’a ve beş kardeşine, babaları William Jackson Smart bakmış ve onları büyütmüştür. Babasının bir yandan çiftlikte çalışıp  diğer taraftan altı çocuğa bakmasının zorluklarının farkına varmasından sonra Dodd, anneler gününün kutlaması yapılırken babalar gününün olmayışını büyük bir haksızlık olarak nitelendirmiştir. Hemen babasının doğum günü olan 5 Haziran tarihini babalar günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış. Ama bu çalışmalar bir sonraki yılın 19 Mayıs tarihinine kadar devam etmiştir.

Babalar Günü ilk defa 19 Haziran 1910 tarhinde Washington’ın Spokane kentinde kutlanmıştır. İlk Babalar günü kutlandıktan sonra ABD’nin diğer eyaletlerine yayılmıştır. Ancak Babalar Gününün resmi olarak ilk kutlaması 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge’in desteğiyle gerçekleşti. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazar gününün Babalar günü olarak kutlayacağını açıklayan bir bildiri ilan edildi.


Etiketler; #babalar günü
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.