Aylin Nazlıaka CHP'den ihraç edildi, Aylin Nazlıaka vekil odasında Atatürk posterinin duvardan indirildiğini iddia etmişti

CHP'de Atatürk posterinin vekil odasından indirilmesine yönelik başlatılan soruşturma bugün sonuç verdi. Atatürk posterinin indirildiğini iddia eden CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka CHP'den ihraç edildi.

Aylin Nazlıaka CHP'den ihraç edildi, Aylin Nazlıaka vekil odasında Atatürk posterinin duvardan indirildiğini iddia etmişti
04 Mart 2016 Cuma 18:48

CHP bir süre önce milletvekili odasından Atatürk posterinin indirilip çöpe atılmasıyla sarsılmış ve Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Atatürk posterini çöpe atan vekilin bulunması kapsamında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonucu CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka CHP'den ihraç edildi.

Atatürk'ün posterinin indirilmesi sürecinde birçok CHP milletvekili zan altında kalmış ve en son CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka hakkında soruşturma açılmıştı. 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu 4 Mart 2016 tarihinde Aylin Nazlıaka'nın iki buçuk saat boyunca ifadesini aldı. İki saatlik ifade sonunda karar verildi ve Aylin Nazlıaka CHP'den ihraç edildi.

CHP'de Aylin Nazlıaka'nın ihraç süreci nasıl işledi? 


Aylin Nazlıaka Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevk edildi.

2016 Bütçe görüşmesinde Kemal Kılıçdaroğlu Aylin Nazlıaka'yı teselli edercesine tokalaşmış ve iyi niyet mesajları vermişti. Ancak beklenen son öyle olmadı. YDK aldığı kararla Aylin Nazlıaka'yı partiden ihraç etti.  

Nazlıaka 2 buçuk saat ifade verdi

Aylin Nazlıaka'nın olayla ilgili tam iki buçuk saat boyunca ifade verdiği Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan nezdinde toplanan YDK'da kendini savunduğu, söylenenlerin iftira olduğu ve kendisinin böyle bir şey yapmadığını dile getirdi. Savunma sonrası parti binasından ayrılan Nazlıaka "Sözlü savunmamı yaptım, bugün kararı açıklayacaklar. Ben adaletli ve hakkaniyetli bir karar çıkmasını umuyorum. Hep birlikte bekleyip, göreceğiz" dedi.

CHP milletvekilleri olayla ilgili bir yorumda bulunmadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
AK PARTİ ye geçsin daha güzel politika yapar
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
Diktatör diye suçlayan Sn Kılıçdaroğlu kimin diktatör olduğunu ispatlamak için gayret gösterir gibi. Bu ne kıskançlık Allahım sen akıl ver
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
İdda sahibi ihraç edildi de fail yerini koruyor. Yoksa CHP gerçek yüzünde Atatürk Yok mu