Avrupa'daki başörtü yasağına ISESCO’dan tepki

Avrupa Adalet Divanı, işyerinde başörtüsü yasağıyla ilgili hüküm verdi. Mahkeme, işverenlerin çalışanlarına getirebileceği yasağı onayladı. İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO), uluslararası kamuoyunu, Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı'nın “işverenlerin, çalışanlara başörtüsü yasağı getirebileceği" kararına karşı tepki göstermeye çağırdı.

Avrupa'daki başörtü yasağına ISESCO’dan tepki
16 Mart 2017 Perşembe 21:15

Merkezi Fas'ın başkenti Rabat'ta bulunan ISESCO tarafından yapılan açıklamada, “Bu karar, Uluslararası İnsan Hakları Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesine, Birleşmiş Milletler'in ayrımcılığa karşı beyan ettiği bildirgeye ve ifade özgürlüğüne aykırıdır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, uluslararası kamuoyu ile Avrupa ve diğer ülkelerdeki insan hakları örgütlerinden, dini yaşama özgürlüğüne karşı alınmış bu ırkçı ve ayrımcı karara tepki göstermeleri istendi.

Lüksemburg merkezli AB Adalet Divanı, iş yerlerinde çalışanların “görünür bir biçimde dini, siyasi, felsefi sembolleri taşımaları" hakkında Belçika ve Fransa'dan yapılan iki başvuruyu geçen salı günü karara bağlayarak, “işverenlerin, çalışanların iş yerlerinde iç kurallar gereği herhangi bir siyasi, felsefi veya dini sembolün görünür kullanımını yasaklamasının doğrudan ayrımcılık teşkil etmediğine" hükmetmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.