Atatürk Havalimanı terör saldırısında İstanbul Valiliği ölü sayısının 41 olduğunu açıkladı

İstanbul Valiliği, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ve yaralıların sayısını açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, ölenlerden 10 kişinin yabancı uyruklu olduğu 3 kişinin ise çifte vatandaş olduğu belirtildi.

Atatürk Havalimanı terör saldırısında İstanbul Valiliği ölü sayısının 41 olduğunu açıkladı
29 Haziran 2016 Çarşamba 13:17

İstanbul Valiliği son durum ile ilgili basın duyurusu yaptı. Valilik tarafındayn yapılan yazılı açıklamda, dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalinde  gerçekleşen hain terör saldırısında ölenlerin sayısının 41 olduğu belirtildi. Ölen vatandaşlardan 37 vatandaşın kimliğinin tespit edildiği bildirilirken, 19 cenazenin ailelere teslim edildiği de eklendi. 

Valilik hastanede bulunan toplam 239 yaralıdan 109 yaralının taburcu edildiğini, 130 yaralının ise tedavilerine devam edildiğini belirtti.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 29.06.2016 (bugün) saat 13:00 itibariyle;

41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir.

Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109’u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir.

Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.