Atatürk Havalimanı'ndaki patlamayı kim gerçekleştirdi? İstanbul patlamasını kim yaptı?

28 Haziran 2016 akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda canlı bombalı terör saldırısı düzenlendi. 3 Canlı bomba tarafından düzenlenen terör saldırısında 36 kişi ölürken, 147 kişi de yaralandı. Peki Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kim gerçekleştirdi? Olay yerinden ilk izlenimler patlamayı DAEŞ'in mi yoksa PKK'nın mı gerçekleştirdiğini gösteriyor? İşte uzmanlardan yorumlar, İstanbul patlamasını kim yaptı?

Atatürk Havalimanı'ndaki patlamayı kim gerçekleştirdi? İstanbul patlamasını kim yaptı?
29 Haziran 2016 Çarşamba 11:20

Atatürk Havalimanı'ndaki patlamayı kim yaptı? 28 Haziran 2016 Salı akşamı tüm Türkiye İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki patlamayla sarsıldı. İlk belirlemelere göre 4 saldırgan Atatürk Havalimanı'na gelip önce etrafa ateş açtığı, akabinde de biri otoparka diğeri de Dış Hatlar Terminaline gelen iki canlı bombayı patlattı. Peki saldırıyı hangi örgüt üstlendi? İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısını kim gerçekleştirdi?

İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI PATLAMASINI HANGİ ÖRGÜT YAPTI?

Geçtiğimiz yıl ekim ayında Ankara'da yaşanan Gar saldırısı ile birlikte başlayan canlı bomba eylemleri tüm Türkiye'ye sıçradı. Bu eylemlerin bazılarını PKK terör örgütü yaparken bazılarını da DAEŞ üstlendi. 

Türkiye'de son terör saldırısı 28 Haziran 2016 Salı akşamı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşti. Yaşanan terör saldırısının detaylarına baktığınızda 3 saldırgandan ikisi kendisini patlatıyor, diğeri ise önce Atatürk Havalimanı'na geliyor ve etrafa ateş açıyor, akabinde de biri Dış Hatlar Terminali girişinde diğeri de otoparkta canlı bomba eylemi meydana geldi. Peki Atatürk Havalimanı'ndaki patlamayı kim yaptı? 

Başbakan Binali Yıldırım: 'Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekte'

Başbakan Binali Yıldırım İStanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada,  "Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var. Yaralılarımızın bir çoğu hafif yaralı ama çok az sayıda durumu biraz daha ciddi olan yaralılarımız da mevcuttur. Tedavileri büyük titizlikle sürdürülmektedir. Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir."  açıklamasında bulundu.

Yaşanan terör saldırılarının genel çerçevesine baktığımızda özellikle yabancı turistlere ve sivillere yönelik eylemi IŞİD yani DAEŞ'in yaptığı tahmin ediliyor. Özellikle Türkiye'nin İsrail ile mutabakata varması ile İstanbul'daki patlama arasında bağlantı kuruluyor. 

Geçtiğimiz aylarda Brüksel Havalimanı'nda yaşanan canlı bomba saldırısıyla benzerlik var. Orada da çifte canlı bomba kullanılmıştı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da çifte canlı bomba kullanıldı.

Canlı Bombanın Kimliği Belli Oldu mu?

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, canlı bomba olan teröristlerin Adli Tıp Kurumundaki otopsi çalışmalarının bitmesinin ardından kimlik tespitlerinin yapılacağı belirtiliyor. Canlı bombaların, vücut bütünlüğünün bozulduğu ve belden yukarılarının tamamen parçalandığı ifade edirken, kimlik tespitleri yapıldıktan sonra kesin bilginin verileceği ifade edildi. 


.


Etiketler; #istanbul patlama
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.