Atanamayınca kasap olan öğretmenden FETÖ'ye dava

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde oturan ve 2003 yılında Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulundan mezun olan Zülküf Güneş, Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmesine rağmen yerleştirilmemesinden sorumlu tuttuğu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ve üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Atanamayınca kasap olan öğretmenden FETÖ'ye dava
17 Ağustos 2016 Çarşamba 18:12

Güneş,Ergani Adliyesinde savcılığa yaptığı suç duyurusunda,sınavlarda soruları çalma,evrakta sahtekarlık,soruları çalarak kopya çekilmesini sağlama ve bu yolla adayları mağdur etme suçlarından FETÖ üyeleri hakkında şikayetçi olduğunu belirterek,Ergani Adliyesi savcılığana suç duyurusunda bulundu.
Dicle Üniversitesi'nden 2003 yılında mezunu olduğunu,o zamandan beri sınava girdiğini anlatan Güneş, bazı yıllarda küçük farklarla atanamadığını dile getirdi.

KPSS'de kopya çekildiği, soruların çalındığı, önceden soruların dağıtıldığı yönünde son yıllarda ortaya çıkmasına rağmen eskiye dayanan şaibeler olduğu yönünde ciddi deliler olan, iddialar üzerine suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Güneş, bu sınavlarda kopya çeken ve soruları önceden dağıtan, aracılık eden kişi ve gruplardan şikayetçi olduğunu kaydetti.

Son zamanlarda gündeme gelen ve FETÖ/PDY olarak bilinen silahlı terör örgütünün bu kopya işini yaptığı, soruları çalarak kendine yakın kişilere bu soruları verdiği yönünde ciddi delillerin bulunduğunu bildiren Güneş, bu işin bir gerçek olduğunun ortaya çıktığını, gerek FETÖ/PDY olarak bilinen bu örgütün başındaki kişi olan Fetullah Gülen gerekse bu soruların çalınmasına yardımcı olan, bu soruları çaldıran ve dağıtan kamu kurumlarındaki yönetici ve personel konumunda olan ilgili örgütün uzantılarından da şikayetçi olduğunu belirtti

Güneş, suç duyurusunda,
"Belki de bu örgütün kopya işini yaparak soruları dağıtması nedeniyle oluşan haksız rekabet sonucu atanamadım. Aksi durumda atanabilirdim. Şu an baba mesleği olan kasaplık işiyle uğraşıyorum. Çok şükür işim var. Ancak yıllarca mağdur edildim. Asıl mesleğim olan beden eğitimi öğretmenliğini yapmak istemiştim. Tüm hayallerim yıkıldı. Üniversiteden mezun olurken, memlekete faydalı iyi sporcular yetiştirmek gayesiyle öğretmen olmak istiyordum. Ancak bu kopya işiyle tüm hayallerim engellendi. Anılan nedenlerle şüphelilerden şikayetçi ve davacıyım. Cezalandırılmalarını talep ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.