ASKON'dan Avrupa Parlamentosuna sert tepki

Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile ilgili aldığı karara bir tepkide Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca'dan geldi.

ASKON'dan Avrupa Parlamentosuna sert tepki
06 Temmuz 2017 Perşembe 16:18

Avrupa Parlamentosunun Türkiye’ye yönelik müzakerelerinin askıya alınması için hazırlanan raporu onaylamasını Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, sert sözlerle kınadı. 

Kararı skandal ve  iki yüzlülük olarak tanımlayan ASKON Başkanı Koca, “Bu karar skandaldır, tamamen ikiyüzlülüktür. AP bu kararla Türk Milleti nezdinde bir kez daha kredisini kaybetmiştir, zaten az olan güvenirliliğini bir kere daha yitirmiştir'' diye konuştu.

Koca, şu sözlerle açıklamasına devam etti: "15 Temmuz gecesi Türk Milletinin iradesine yönelik alçak darbe kalkışmasını yarım ağızla kınayabilen, millet egemenliğine karşı yapılan alçaklığı sert bir dille kınayamayarak, kalkışma sürecinde sessiz kalan Avrupa Parlamentosu ve AB üye ülkelerinin bir skandal karara daha imza atmış olduğunu görüyoruz. Terörün her türlüsüne karşı durması gerekirken FETÖ’cüleri himaye eden, PKK’lılara ülkelerinde adeta cirit attıran zihniyetin Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerini askıya alan raporu onaylamış olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın öldürülmesi için araba veren alçakça kampanyalara sessiz kalan bir zihniyetten böyle bir karar çıkması da açıkçası bizi  şaşırtmadı. Avrupa akıl tutulması yaşıyor. Bu karar skandaldır, iki yüzlülüktür. AP bu karar ile Türk Milleti nezdinde bir kez daha kredisini kaybetmiş, zaten az olan güvenirliliğini bir kere daha yitirmiştir. ASKON olarak bu kararı şiddetle kınıyor, AP’ye bir an önce akıl tutulmasından kurtulmasını tavsiye ediyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.