Anketten çıkan çarpıcı idam kararı

İdam cezası, terör örgütü operasyonları ve OHAL hakkında yapılan ankette önemli sonuçlar elde edildi.

Anketten çıkan çarpıcı idam kararı
21 Ekim 2016 Cuma 10:36

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gündeme gelen ve her fırsatta dile getirilen idam cezası için ORC Araştırma şirketi anket düzenlendi. 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılan ankette 30 büyükşehirde toplam 21980 kişi ile ‘CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi’’ ve yüz yüze anket yöntemi uygulandı.

"Vatana ihanet, terör ve tecavüz suçlarında idam cezası uygulanmalı mı?" sorusununda yer aldığı ankette seçmenlerlerden idam edilmesi isteyenler yüzdesi 90,7 oldu.



AKP'ye destek artıyor

İdam sorusunun yanı sıra ankette "Bugün genel seçim olsa, hangi partiye o verirsiniz?", "Geçtiğimiz 2,5 yılı değerlendirdiğinizde, Büyükşehir Belediye Başkanınızı başarılı buluyor musunuz?", "FETÖ, PKK ve DAEŞ terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonları destekliyor musunuz?", "Olağan Üstü Hal ( OHAL ) uygulamasını destekliyor musunuz?" sorularına da yer verildi. Ankete göre AKP'ye olan destek artış gösterirken yüzdesi 53,1'e ulaştı. CHP yüzde 25,0; MHP yüzde 14,2; HDP ise yüzde 6,2'de kaldı.

Anketten çıkan diğer sonuçlar: 

OHAL uygulamasını destekliyor musunuz?

Evet: 
Yüzde 71
Hayır: Yüzde 29

FETÖ, PKK ve DAEŞ terör örgütlerine yönelik operasyonları destekliyor musunuz?

Evet: 
Yüzde 91,5
Hayır: Yüzde 8,5



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.