Ankara'yı havadan kana bulayanların ayrıntıları! Pilot Memduh Karagöl'ün ifadesi

15 Temmuz gecesi FETÖ mensupları tarafından yapılan darbe girişimin sırasında Ankara'yı havadan açarak kana bulayan helikopter ve F-16'lar ile ilgili ayrıntılar Yüzbaşı Memduh Karagöl'ün verdiği ifade ile ortaya çıktı. ifadesinde anlattı.

Ankara'yı havadan kana bulayanların ayrıntıları! Pilot Memduh Karagöl'ün ifadesi
21 Temmuz 2016 Perşembe 08:58

15 Temmuz gecesi FETÖ mensupları tarafından yapılan darbe girişimin sırasında Ankara'da havadan helikopter ve F-16'lar ile ilgili ayrıntıları Ankara'da darbe girişiminde görevlendirilen helikopter pilotlardan biri olan Malatya Taarruz Helikopter Bakım Onarım Takım Komutanı Yüzbaşı Memduh Karagöl ifadesinde anlattı. 

Karagöl bazı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TV'deki konuşmasını dinleyince bu yapılanların darbe olduğunu ve bu aşamadan sonra emirleri yerine getirmediğini dile getirdi. Karagöl, Tabur Komutanı Yarbay Murat Bolat'ın kendisini “Bundan sonra size verilen bütün emirleri yapacaksınız, yapmazsanız bunun gereğini yaparım” diyip silahını göstererek tehdit ettiğini ifadesinde anlattı.

Tutuklanan Karagöl’ün ifadesinden bazı bölümler şöyle:

16:30 da helikopterler hareket etti


Cumartesi sabahı gitmenin daha uygun olacağını söyledim. Güvercinlik’te bulunan Birlik Bakım Takım Komutanı Yarbay Murat Polat, hafta sonu CH-47 helikopterlerinin devir-teslimi olacağını, helikopterlerin bir an önce gelmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine saat 16.30’da birliğimizde bulunan 3 helikopterden 2’si hareket etti.

"Köprülerin kapatıldığını görünce olağanüstü bir durum olduğunu anladım"

Ankara’da helikopteri Güvercinlik yerine Temelli’ye indirmemiz gerektiği yönünde emir geldi ve saat 21.00 sıralarında Temelli’ye iniş yaptık. Burada bizimle birlikte Kara Havacılık Okulu Komutanlığı’na bağlı eğitim uçakları bulunuyordu. Yarbay Hakan Erol, ATAK helikopterlerinin Güvercinlik’e getirilmesi konusunda talimat aldığını söyledi. Saat 22.00 sıralarında İstanbul’da köprülerin kapatıldığını görünce olağanüstü bir durum olduğunu anladım. Yarbay Hakan Erol, Güvercinlik’e değil de Akıncı Hava Üssü’ne gitmemiz gerektiğini söyledi. İtiraz edince “Güvercinlik’e bakalım, oradan da Akıncı’ya geçeriz” dedi. 23.00 sıralarında motor çalıştırdık. 

Yarbay Özcan Karacan: “Polisin akrebini vurun, polisleri vurun”

Ulaş helikopteri ile birlikte Temelli’den kalkış yaptık. Başkent Üniversitesi’ne yaklaştığımız esnada üzerimizden çok yakın bir mesafeden jet geçti ve ani alçalma yaptık. Hava İkmal Komutanlığı üzerine geldiğimizde telsiz konuşmalarını duymaya başladık. Sesinden tanıdığım Yarbay Özcan Karacan, havadaki diğer unsurlara “Onların aracına kobra demeyin, akrep deyin, polisin akrebini vurun, polisleri vurun” şeklinde talimat verince şok oldum.

Yarbay Halil Gür: “Beştepe ve Beytepe civarındaki polisleri vurun”

Yine sesinden tanıdığım Sikorsky helikopter pilotu olan Yarbay Halil Gür’ün, “Beştepe ve Beytepe civarındaki polisleri vurun” diye anons ettiğini duydum. İndikten sonra Ulaş helikopterden Emin Üsteğmen ile yaptığım konuşmada, Yarbay Halil Gür’ün anonsta “Süngü-01 kim, kim bunlar? Onları da vurun” diye anons ettiğini duyduğunu söyledi.

"Hemen helikopterinize silah yükleyin”

Bu anonslardan birkaç dakika sonra Güvercinlik’e indik. Ortalık daha önceki gördüğümden çok daha farklıydı. Dikkatimi çeken 3 yakıt tankerinin apronda beklediği, farklı birliklerden teknisyen ve pilotların havaalanında olduğunu gördüm. Yarbay Erdal Başlar (KKK Atak projesi subayı) beni apronda karşıladı. “Hoş geldiniz. Hemen helikopterinize silah yükleyin” deyince sinirlendim, “Ne mühimmat yüklemesi, kim kime vuruyor, bir şeyden haberim yok?” dedim. Teknisyen ve pilot arkadaşlarıma “Hiç kimse ayrılmasın, hiç bir şey yapmayın, silah yüklemeyin” dedim. İçeri geçerken Malatya ilinde görevli olmasına rağmen Başçavuş Volkan Türkkorkmaz’ı ve Başçavuş Mustafa Ormantepe’yi gördüm. İçeride de çok sayıda pilot gördüm. “Ne yapıyorsunuz?” diye sorduğumda, “Yapıyoruz bir şeyler. Sonuna kadar mücadele edece-ğiz” şeklinde cevap verdiler.
F-16 saldırısı öncesi askerler havaya ateş açtı

"Bütün emirleri yapacaksınız, yapmazsanız bunun gereğini yaparım”

Tabur Komutanı Yarbay Murat Bolat’ın odasına gittim. Odada Yarbay Hakan Erol da vardı. Belinde tabancası ve tulumu olması dikkatimi çekti. “Ne oluyor bitiyor?” diye sorduğumda, bana sıkıyönetim ilan edildiğini söyledi. Ben de bunun üzerine yasal olup olmadığını anlamak için “Genelkurmay Başkanı’mızın emri veya haberi var mı?” diye sorduğumda başparmağını kaldırdı ve 2000 sayfalık bir emrin olduğunu söyledi. Bana tam anlamıyla okuyamadığım ve anlamadığım bir yazı gösterdi. Bana “Bundan sonra size verilen bütün emirleri yapacaksınız, yapmazsanız bunun gereğini yaparım” dedi. Bunu söylerken de palaskasındaki silahını düzelterek beni tehdit etti.

Tüm ekibi Metin Albay gözaltına aldı

“Bir odaya geçip TV izledim. Cumhurbaşkanı’mız ve Başbakan’ımızın açıklamalarını duyunca darbe olduğunu ve yasal dayana-ğının olmadığını anladım. Hemen eşimi ve ailemi aradım ve dışarıya çıkmamalarını söyledim. Otururken, helikopterimin isabet aldığını söylediler, nasıl olduğunu anlamadım. Ekibimle beraber misafirhaneye geçtik ve sabaha kadar orada kaldık. Sabah 08.30’da nizamiyeden ayrılıp yakınlarımızın yanına geçtik. Saat 10.30’da Malatya’dan Yarbay Adem İzgü beni arayarak alay komutanımızın Ankara’da helikopterin durumu hakkında bilgi istediğini belirterek, Güvercinlik’e gidip kontrol etmemi istedi. Ekibimle Güvercinlik’e gittik, burada nizamiyede polis vardı. Metin Albay tüm ekibimizi gözaltına aldı.

Yarbay Murat Bolat'ın emirlerini yerine getirmedim

Yapılmak istenen bu darbenin kanunsuz olduğunu anladığım için Yarbay Murat Bolat tarafından verilen emirleri yerine getirmedim. Helikoptere mühimmat yüklemesi yaptırmadım. Dolayısıyla darbe girişimi içerisinde olmadığım gibi maiyetim alında bulunan ve Malatya’dan beraber geldiğimiz arkadaşlarımın da herhangi bir faaliyet içerisinde bulunmalarına engel oldum. Ben helikopter pilotu olarak teröriste bile ‘terörist olduğundan emin olmadan ateş edilmeyecek’ prensibiyle yetişmiş bir subayım. Silahsız vatandaşa karşı ve diğer güvenlik kuvvetlerine, devlet kurumlarına karşı silah kullanmam mümkün değildir.”


Kaynak: Habertürk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.