Ankara Valiliği'nden 'hayır bildirisi' açıklaması

Ankara Valiliği, 'hayır bildirisi dağıtamazsın' yönündeki haberlere yönelik yazılı açıklama yaptı. O ifadelerin polis tarafından söylenmediği bildirildi.

Ankara Valiliği'nden 'hayır bildirisi' açıklaması
29 Mart 2017 Çarşamba 14:52

Ankara Valilği, başkentte "Hayır' bildirisi" dağıtanlara karşı polisin "Hayır bildirisi dağıtamazsın." şeklindeki ifadelerin sosyal medya ve bazı basın organlarında yer almasına yönelik açıklama yaptı. 

24 Mart Cuma günü Ulus Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı etrafında bildiri dağıtıldığına yönelik ihbar yapılması üzerine güvenlik güçleri olay yerine geldi. Güvenlik güçleri, olay yerinde bazı kişilerin bildiri dağıttığını belirlendi.

Valilik açıklamasında olay şöyle anlatıldı:

"Görevliler tarafından, bildiri dağıtan şahıslara, YSK'nın 109 sayılı kararına istinaden bildiri dağıtamayacakları belirtilerek, bu etkinliklere son vermeleri istenmiştir ancak grubun içerisinde bulunan ve grupla birlikte hareket eden, TMMOB üyesi olduğu tespit edilen N.K.K. isimli şahıs, 'Bildiri dağıtamazsın, problem de yapamazsın, hayırı dağıtamazsın, evet dağıtacaksan dağıtabilirsin." şeklinde ifadeler kullanarak olayı provoke etmeye çalışmıştır. Söz konusu şahıs bu ifadeleri kullanırken yanında bulunan diğer şahıslar tarafından ifadeleri telefonla kaydedilmiştir."

Sosyal medya, yazılı ve görsel yayın organlarında paylaşılan bu görüntülerdeki ifadelerin polis tarafından söylenmiş gibi gösterildiğinin belirtildiği açıklamada "Gerçeği yansıtmayan bu tür asılsız haberler, 16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek halk oylaması öncesinde, vatandaşlar arasında huzursuzluk çıkararak emniyet güçlerini yıpratmak amacı taşımaktadır." denildi. Olay anına ilşkin görüntülerde paylaşıldı.

Ayrıca vatandaşlara bu tür provokatif eylem ve haberlere itibar etmemeleri konusunda da uyarı yapıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.