Ankara saldırısını düzenleyen ikinci canlı bomba belirlendi

Ankara'da 13 Mart Pazar günü meydana gelen saldırının ikinci failinin kimliği belirlendi.

Ankara saldırısını düzenleyen ikinci canlı bomba belirlendi
15 Mart 2016 Salı 10:16

13 Mart 2016 tarihinde akşam saatlerinde Ankara'nın merkezi Kızılay'da büyük bir patlama meydana geldi. Bombalı araç saldırısında kullanılan lüks aracın içinde, biri erkek biri kadın iki kişi olduğu görgü tanıkları tarafından belirtilmişti. yapılan araştırmalarda da saldırıyı gerçekleştirenlerin iki kişi olduğu ifade edilmiş ve kadın teröristin kimliği kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Peki saldırıyı düzenleyen teröristler kimler? Ankara saldırısını kim yaptı? Ankara saldırısında canlı bonbaların kimlikleri tespit edildi mi? Canlı bombaların kimlikleri belli oldu mu?

13 Mart Pazar akşamı Ankara'yı kana bulayan 2 teröristinde kimliği belirlendi. PKK'lı terörist Seher Demir'in kimliği saldırı sonrasında bulunan parmak parçası sayesinde tespit edilmişti. Erkek teröristin kimliği de belirlendi.

Ankara patlamasında ikinci canlı bombanın 1990 doğumlu Ö.Ü. olduğu tespit edildi. Erkek terörist Ö.Ü.'nün saldırı sırasında Seher Ç.D.'nin yanında bulunduğu MOBESE kameralarından tespit edildi. Kesin kimlik tespiti için Ö.Ü.'nün ailesinden DNA örneği de alındı. DNA eşleşmesinin ardından ikinci saldırganın açık isminin kamuoyuyla paylaşılacak.

Ankara'da 37 kişinin hayatını kaybetmesine ve onlarca kişinin yaralanmasına neden olan hain saldırıda kullanılan otomobilin ve teröristlerin rotasına ulaşıldı.

Patlamayla ilgili 4 savcı tarafından sürdürülen soruşturmada 11 kişi gözaltına alınırken 10 kişi aranıyor.

Habertürk'ün haberine göre, aracı, Ankara'ya getiren teröristin İ.S. olduğu belirlenirken iki bombacıdan kadın olanın Seher Ç. D., erkek olanın ise Ö.Ü. olduğu iddia edildi.

Saldırıda kullanılan araç,10 Ocak'ta PKK terör örgütü üyesi İ.S. tarafından Şanlıurfa Viranşehir'deki bir galeriden satın alındı. Ancak İ.S., 64 yaşındaki bir kadına ait "34 HGH ..." plakalı 1995 model 3.20 BMW marka otomobilin ruhsatını üzerine almadı. 12 Ocak günü Diyarbakır'a götürülen otomobil, iki gün burada kaldıktan sonra tekrar Şanlıurfa'ya getirildi. Çalıntı olmadığı için dikkat çekmeyen otomobil, 25 Şubat'ta Şanlıurfa'dan çıktı ve 26 Şubat'ta Ankara'ya geldi. İ.S., Ankara'ya geldikten sonra bombacı Seher Ç.D. ile buluştu ve birlikte kalmaya başladı.

Bir başka iddiaya göre ise İ.S. ve Seher Ç.D. Suriye sınırında buluşup Ankara'ya birlikte geldi. Ancak istihbaratçıların bu değerlendirmesi kesin delillerle tespit edilemedi. Bomba düzeneğinin araca Ankara'da yerleştirildiği ihtimali üzerinde yoğunlaşıldı. Aracın Ankara'da Çankaya, Yenimahalle ve Dikmen etrafında dolaştığına dair görüntülere ulaşıldı. Aracı kullanan İ.S. ile ilgili en net kayıt ise 9 Mart akşamı 19:21:01'de kaydedildi. Araçla bir akaryakıt istasyonuna giren İ.S., benzin alırken araç dışına çıktığında kameralara yakalandı.



Kaynak: HaberTürk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep - 8 yıl önce
Hainler ...dünya da ahiret de size zindan olsun
Avatar
Sema Özcan - 8 yıl önce
Bunu.yapnlar gebersn
Avatar
Murtaza - 8 yıl önce
ÜZERİNE ALMADAN SATIŞ YAPAN GALERİ SAHİBİ DE AYNI SUÇTAN YARGILANMALI VE CEZA ALMALIDIR.