Ankara Kızılay patlamasının ayrıntıları belli oldu

13 Mart Pazar günü Ankara Kızılay Güvenpark önünde gerçekleşen patlamanın ayrıntıları belli oldu. Ankara'daki patlamada 300 kilo TNT patlayıcı kullanılmış. Peki patlamada düğmeye hangi terörist bastı, Viranşehir Belediye Başkanı'nın kardeşinin patlamayla ilgisi ne?

Ankara Kızılay patlamasının ayrıntıları belli oldu
16 Mart 2016 Çarşamba 15:46

Geçtiğimiz hafta YGS'nin yapıldığı 13 Mart Pazar günü Ankara Kızılay Meydanı'nda gerçekleştirilen hain saldırının ayrıntıları belli olmaya başladı. PKK tarafından üstlenilen hain saldırıda 300 KG TNT kullanıldığı tespit edildi. 

300 Kiloluk Patlayıcı Düzeneği

BMW marka araca yerleştirilen özel bir düzenek ve bir düğme ile infilak ettirilen bombanın patlaması sonucu 37 vatandaşımız şehit olmuş 100'ün üzerinde vatandaşımız da yaralanmıştı. Yapılan tespitlere göre TNT, RDX, amonyum nitrat ve balmumu karışımı ile hazırlanmış 300 kiloluk patlayıcı araca yerleştirildi. 

Şanlıurfa Viranşehir Belediye Başkanı'nın kardeşinin olayla ilgisi ne?

Ankara patlamasının ardından yapılan geniş çaplı operasyonda 12 kişi gözaltına aldı ve sorgula çekildi. Sorguda ifade veren şüphelilerden V.C.'nin Şanlıurfa Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin'in kardeşi olduğu tespit edildi. 

PKK Saldırı Talimatını Youtube'dan mı verdi? 

PKK’nın yayın organı ANF’nin youtube hesabında Ankara saldırısının olduğu gün yayınlanan garip bir video kafaları karıştırdı. Siyah bir çantanın göründüğü videoda arkadan duyulan sesin Seher Çağla Demir’e ait olduğu öne sürüldü. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.