Ankara, İstanbul ve Antalya'da HDP protestosuna polis müdahalesi

HDP'lilere gözaltıları protesto etmek için Ankara Yüksel Caddesi, İstanbul Esenyurt Meydanı'nda ve Antalya'da toplanan gruba polis müdahale etti.

Ankara, İstanbul ve Antalya'da HDP protestosuna polis müdahalesi
04 Kasım 2016 Cuma 14:29

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), son dönemde belediye başkanlarının yerine kayyum atanması, gazete, dergi ve televizyonların kapatılması ve son olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu HDP'li 12 milletvekilinin gözaltına alınmasını protesto etmek için Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri olarak Ankara Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yapacağını duyurmuştu.

Aralarında DİSK Başkanı Kani Beko başta olmak üzere çok sayıda STK'nin temsilci ve yöneticilerinin olduğu grup saat 13.00'de Yüksel Caddesi İnsan Hakları Heykeli önünde toplandı. Grubu polis, biber gazıyla dağıtmaya çalıştı. Ankara Valiliğinin 17 Ekim tarihli kararıyla 30 Kasım'a kadar şehirde her türlü gösteri, yürüyüş, basın açıklaması yasaklanmıştı. Polis ile grupta bulananlar arasında arbede çıktı. Polis, polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale ettiği gruptan bazılarını gözaltına aldı.


İSTANBUL ESENYURT'TA DA MÜDAHALE

HDP'lilere gözaltıları protesto etmek için Esenyurt Meydanı'nda toplanan gruba polis müdahale etti.

Yaklaşık 100 kişilik grup, öğle saatlerinde Esenyurt Meydanı'nda toplandı. Gözaltıları protesto eden gruba polis biber gazı ve gazlı mermi ile müdahale etti. Polisin müdahalesi üzerine gruptakiler ara sokaklara kaçınca polis ile grup üyeleri arasında kovalamaca yaşandı.



ANTALYA'DA TOMA'LI MÜDAHALE: İL BAŞKANI VE 4 KİŞİ GÖZALTINDA

HDP'lilere gözaltıları protesto etmek isteyen gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis, HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.

Saat 12.30'da HDP İl Başkanlığı binasından çıkarak Cumhuriyet Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis, yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek, gruba il binasına dönmesi uyarısında bulundu. İkazlara rağmen yürümek isteyen grubun önü, çevik kuvvet ekiplerince kesildi.

Gruptakilerin yürümekte direnmesi üzerine biber gazıyla müdahale edildi. Ardından hazır bekletilen toplumsal olaylara müdahale aracından (TOMA) eylemcilere tazyikli su sıkıldı.

Polis, eylemcilerden, aralarından HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de bulunduğu biri kadın 5 kişiyi gözaltına aldı. Diğer eylemciler ise müdahaleden sonra HDP İl binasına döndü. Polis, binanın çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak beklemeye başladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.