Ankara Güvenpark saldırısını kim düzenledi? - Bulgular o örgütü işaret ediyor

Ankara Güvenpark'ta bombalı bir araç otobüs duraklarının olduğu yerde patladı. Patlama sonrasında çok sayıda ölü ve yaralı olurken, patlamayı kimin gerçekleştirdiği merak konusu oldu. Ankara Güvenpark patlamasını kim gerçekleştirdi? Kızılay'da otobüs duraklarında gerçekleştiren patlamayı kim üstlendi? Saldırıyı TAK terör örgütümü yaptı? TAK kimdir? detaylar haberimizde

Ankara Güvenpark saldırısını kim düzenledi? - Bulgular o örgütü işaret ediyor
14 Mart 2016 Pazartesi 15:38

Ankara son 6 ayda üçüncü terör saldırsının şokunu yaşıyor. Ekim ayında Tren Garı önünde gerçekleşen terör saldırısı,  geçtiğimiz az Kızılay Merasim Sokakta gerçekleşen alçak saldırı ve şimdi de Ankara'nın göbeği Kızılay Güvenpark'ta gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı. Türkiye'yi karıştırmak isteyen derin güçler, Başkenti Ankara'da son 6 ayda 3 canlı bomba terör saldırısı düzenledi. Peki Güvenpark'ta gerçekleştirilen bu alçak terör saldırısını kim üstlendi? 

Ankara'da 2016 yılındaki ikinci büyük patlamanın yaşandığı yer Ankara Kızılay'ın tam göbeğinde yer alan Güvenpark. Çevik Kuvvet, Kuvvet komutanlıkları ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gibi stratejik öneme sahip binaların yakınında oldu. Güvenpark otobüs duraklarının olduğu bölgede meydana gelen patlamada valilik açıklamasına göre 27 ölü 75 yaralının olduğu bildiriliyor. Polis kimseyi alana yaklaştırmazken, ortalık savaş alanna döndü. Peki bu alçak saldırıyı kim düzenledi. 

Ankara'da 17 Şubat Çarşamba akşamı 18.31'de Wolksvagen marka lüks bir aracın askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu 28 vatandaşımız şehit olmuş, 61 vatandaşımızın yaralandığı terör saldırısını terör örgütü PKK'nın bir uzantısı olan TAK üstlenmişti.


Bombalı saldırıyı TAK'mı gerçekleştirdi?


Ankara Güvenpark'ta meydana gelen saldırı sonrasında, eylemi kimin yaptığı araştırılıyor. İlk bulgulara bakıldığında, 17 Şubat 2016 tarihinde Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik saldırıda kullanılan araç ve bomba düzeneğinin benzer olduğu tespit edildi. 

17 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen terör saldırısını TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli terör örgütü üstlenmişti. ayrıca dün gerçekleşen saldırının Başbakanlık Merkez Bina ile birçok bakanlık ve Genelkurmay'ın bulunduğu bölgede güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet polislerine yönelik olduğu tahmin ediliyor. 

TAK nedir, nasıl kurulmuştur?

PKK'nın Kandil'deki sözcülerinden "Roj Kandil" TAK'ın kökeni ve örgüte karşı durumu konusunda 2010 yılında CNN International'a açıklama yapmış ve şu ifadelere yer vermişti:

"TAK’ta yer alanların bazılarının geçmişte bizim içimizde olduğu doğrudur. Ancak politikalarımızı eleştiriyorlardı. Bizi çok pasif ve yumuşak görüyorlardı. Silahlı mücadelenin tırmandırılmasından yana olduklarını söylüyorlardı. Sonradan bizimle yollarını ayırdılar. Fakat onlar da Öcalan’ı önder olarak kabul ediyorlar. Öcalan’ın yakalanma sürecinin hemen ardından bizim içimizde ciddi sıkıntılar ve sorunlar yaşandı. Bazı arkadaşlar, 'Önderlik ateşkes yaptı, ama devlet bundan anlamadığı gibi ona karşı komplolar geliştirdi” diyorlardı. Sonra içimizde eleştiri getiren bazı unsurlar giderek ekipleştiler. Bu ekip hızla uçlaştı, uçlaştı ve bizden koparak kendi örgütlenmesini kurdu. 

(TAK’ın PKK’nın şehir kolu olduğu iddiaları doğru mu' sorusu üzerine) TAK içindeki bazı unsurların bizden kopmuş olmaları nedeniyle bu tür değerlendirmeler yapılıyor. Aramızda hiçbir ilişki yok. Anladığım kadarıyla, Öcalan’a bağlı ve sadıklar."

Kandil'den Eylem Talimatı


PKK, PYD ve sol terör örgütleri, 20 Mart'ta Türkiye'yi kan gölüne çevirecek büyük bir kalkışmaya hazırlandığı iddia ediliyordu. DHKP-C ve MLKP PKK, PYD gibi örgütlerin 11 Mart'ta sansasyonel eylemler yapacağı iddia edilmişti. Kandil PKK'ya, 11 Mart'ta batı illerinde başlayacak provokasyon sürecinde büyük şehirlerde bulunan emniyet binaları ve bazı kamu kurumları ile birlikte infial oluşturacak büyük eylemler yapılması konusunda talimat verdiği söyleniyor. 

Yakın zamanda ABD Büyükelçiliği'nden uyarı niteliğinde yazılı açıklama yapmıştı. Yazılı açıklamada Ankara Bahçelievler bölgesindeki Türk Devlet binalarına karşı yapılabilecek bir terör saldırısına karşı kendi vatandaşlarını uyardı.

Bu akşam yaşanan Ankara Güvenpark'taki terör saldırısını henüz hiçbir terör örgütü üstlenmedi. Bomba yüklü araçla yapılan saldırı 17 Şubat'ta yapılan saldırıya benzer bir saldırı olarak gözükse de, şuan saldırıyı üstlenen herhangi örgüt veya örgüt maşası oluşum olmadı.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Allah bunları bildiği yapsın. Milletimizin başı sağolsun.