Ankara Gordion AVM'de iki terörist yakalandı, Gordion AVM'de yakalanan teröristler canlı bomba mıydı? Ankara Emniyet Müdürlüğü açıklaması

Ankara'da birkaç gün önce meydana gelen patlamanın etkisi devam ederken Ankara Eshişehir yolundaki Gordion AVM'de bugün öğlen saatlerinde iki terörist etkisiz hale getirildi. Peki Gordion AVM'de yakalanan iki terörist canlı bomba mıydı?

Ankara Gordion AVM'de iki terörist yakalandı, Gordion AVM'de yakalanan teröristler canlı bomba mıydı? Ankara Emniyet Müdürlüğü açıklaması
15 Mart 2016 Salı 16:35

 Ankara Gordion AVM'de iki teröristin bugün öğlen saatlerinde etkisiz hale getirildiği iddia edildi. Gordion AVM'de etkisiz hale getirilen teröristlerin canlı bomba olup olmadığı araştırılıyor. Gordion'da yakalandığı iddia edilen teröristlerle ilgili sosyal medya hesaplarında "sahte" haber yorumu yapılıyor.

13 Mart Pazar akşamı Kızılay Güvenpark önünde patlayan bomba yüklü aracın 37 vatandaşımızı şehit etmesinin acısını henüz üzerinden atamamışken arka arkaya sosyal medyada dolaşan canlı bomba haberleri ortalığı karıştırıyor. Bir yandan canlı bomba haberlerinin, öte yandan da araç plakalarının kontrolsüz bir şekilde internette dolaştığını dile getiren uzmanlar bu durumun toplumun korkması için yapıldığını bildiriyor. 

15 Mart Salı 13.20 civarında Ankar Gordion AVM'de iki teröristin yakalanarak etkisiz hale getirilmesi sosyal medyada konuşulmaya başladı. Peki Ankara Gordion AVM'de yakalanan teröristler canlı bomba mıydı?

gordion avm

Öte yandan Gordion AVM ve Tunalı Caddesi bölgesinde arka arkaya bomba ihbarı yapıldı.

Gordion AVM’de yakalanan iki terörist haberinin yalanlandığı sosyal medyada konuşuluyor. Öte yandan Ankara’nın birçok yerinde sıkı güvenlik önlemleri alındığı iddia ediliyor. 

İDDİALAR ASILSIZ MI?

Öte yandan sosyal medya hesaplarından canlı bombalarla ilgili yapılan ihbarların ve haberlerin birçoğunun sahte olduğuna yönelik ilgili Ankara Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Ankamall yönetiminden açıklama geldi.

ANKARA VALİLİĞİ AÇIKLAMASI

Ankara Valisi yaptığı açıklamada güvenlik kuvvetlerinin AVM'lerdeki önlemleri artırdığını belirtti. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar,  "Bu iddialar doğru değildir, asılsız haberlerdir, halkımız bu tür haberlere inanmasın, Emniyet güçlerimiz teyakkuzda, bizler üzerimize düşeni yapıyoruz” açıklaması yaptı.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI


Öte yandan konuyla ilgili olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"15.03.2016 günü son bir saat içerisinde 'Ankara Gordion AVM’de iki terörist yakalandı' ve 'Bomba yüklü araç yakalandı' şeklinde sosyal medyada yer alan haberler asılsız olup; bu tarz haberlerin vatandaşlarımız üzerinde infial yaratmaya yönelik yapıldığı tespit edilmiştir. Ankara Emniyet Müdürlüğü olarak görev ve çalışmalarımız hassasiyetle yürütülmektedir. Resmi bir açıklama yapılmadıkça vatandaşlarımızın bu ve buna benzer sosyal medyada çıkan haberlere itibar etmemesi gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ANKAMALL AÇIKLAMA

Değerli takipçilerimiz, #ANKAmall için gün boyu yayılan ihbarlar asılsız olup, hiçbir resmi kurumdan bu yönde bilgi aktarılmamıştır!


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gordion Güvenlik Müdürü - 8 yıl önce
Haber doğru olup tüm yurttaşlarımızın dikkatli davranması ve birşeyden şüphe duydukları anda güvenlik güçlerine anında haber vermelerini rica ediyorum.
Avatar
gordion çalışan - 8 yıl önce
yalan haber böyle birşey yok
Avatar
fnç - 8 yıl önce
okulumun önünden geçen bordo araba... evet doğru
Avatar
- 8 yıl önce
okulumun önünden geçti bu araba bordo renkli arkadaslar dikkatli olalım haber dogrudur
Avatar
Angaralı - 8 yıl önce
Sadece insanları huzursuz etmek amaç öyle birşey yok arkadaşlar inanmayalım bu terör yandaşlarına
Avatar
Bb - 8 yıl önce
Gordiondaki çalışan tanıdığımdan doğru olduğunu öğrendim. Otoparkta yakalanmışlar. Dikkat edin lütfen.