Ankara'daki FETÖ soruşturması, 13 asker tutuklu

Ankara’da FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında 13 asker tutuklandı.

Ankara'daki FETÖ soruşturması, 13 asker tutuklu
16 Aralık 2016 Cuma 22:07

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara İl Jandarma Komutanlığınca gözaltına alınan biri subay 7 kişi ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığınca gözaltına alınan 10 subay ve astsubay, işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

Soruşturma kapsamında cumhuriyet savcılarına ifade veren şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gözaltına aldığı ve 15 Temmuz gecesi Ankara Beytepe'deki Jandarma Okullar Komutanlığında oldukları tespit edilen bir binbaşı ve ikisi emekli 4 astsubay tutuklandı.

Şüphelilerden ikisi ise itirafçı oldukları, örgütün çözülmesi için bilgi paylaşımında bulundukları gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığınca adliyeye getirilen 10 subay ve astsubaydan ise 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 8 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.