Ankara'da patlatılan araç tespit edildi

Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor. Ankara'daki patlamada kullanılan otomobilin tespit edildiği görüntüler yayınlandı. İşte Ankara patlamasında kullanılan aracın görüntüleri.

Ankara'da patlatılan araç tespit edildi
18 Şubat 2016 Perşembe 00:54

Ankara'da Hava Kuvvetleri Komutanlığında çalışan askeri ve sivil memurları taşıyan servis aracının geçişi sıracında bomba yüklü araçla saldırı yapılmış ve  patlama sonucu 28 vatandaşımız şehit olmuştu. Olayın ardından saatler geçmeden Ankara'daki patlamada kullanılan araç tespit edildi. 

İlk belirlemelere göre aracın beyaz renkli bir  Volkswagen Scirocco olduğu belirlendi. 

Volkswagen Scirocco model araç, yaklaşık 15 gün önce İzmir'den kiralanmış ve süresi bitince teslim edilmediği için “çalıntı" ihbarı yapılmış. Askeri servis minibüslerini geçiş sırasında patlatılan çalıntı otomobilin 10 gündür Ankara'da olduğu geriye dönük incelenen kayıtlarda ortaya çıktı. 



Plakası İstanbul'dan kopya

İstanbul'daki bir otomobile ait kopyalanmış plaka ile Ankara'da dolaşan aracın 3 kez kameralara takıldığı öğrenildi. Bomba yüklü otomobil, kayıtlara göre 11 Şubat günü saat 13.03'te patlama noktasına yakın olan Eskişehir yolu üzerindeki Köy Hizmetleri Binası noktasında bulunan kameralar tarafından görüntülendi.

Yeni Şafak gazetesinin edindiği bilgiye göre  aracın üstündeki 34 kodlu plaka ise İstanbul'daki başka bir araçtan kopyalanmış. Otomobil, 11 Şubat günü saat 13.03'te patlama noktasına yakın bir yerde kameralar tarafından kaydedilmiş.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Utanın - 8 yıl önce
15 gündür çalıntı olan aracın Ankara'da olduğunu bilip de aramayan sivrizekalı polisler kim? Önce onları arayın bulun.. O zaman yaptıranlara ulaşırsınız..