Anayasa değişikliği referandumu ne zaman yapılacak? Numan Kurtulmuş'un açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliği referandumunun ne zaman olacağına yönelik açıklamada bulundu.

Anayasa değişikliği referandumu ne zaman yapılacak? Numan Kurtulmuş'un açıklaması
16 Ocak 2017 Pazartesi 12:36

Anayasa degişikliğinin ilk turu TBMM Genel Kurulu'nda tamamlandı. Anayasa değişikliği teklifi hakkında A Haber canlı yayınında soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, referandum tarihine yönelik konuştu.

İşte Numan Kurtulmuş'un bazı açıklamaları:

- Muhalefetin kürsüyü işgal etmesi, milletvekilini ısırması kabul edilemez. 2. tur oylamalarında muhalefet Türkiye'yi rezil edecek görüntülerden uzak durmasını temenni ediyoruz. CHP, muhalefet yapacağım derken, bu görüntülerle kendilerine zarar veriyor.

- Meclis bu konuyu çözemezse erken seçime gidilir denildi. Şu aşamada erken seçimi telafuz etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Türkiye referanduma gidiyor.

- Meclis kararını verdikten sonra en doğrusu en kısa sürede referanduma gitmektir. Muhtemelen Nisan ayının başında referanduma gidilecektir.
 


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.