Almanya'ya OHAL tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Dışişleri Bakanlığına yanlış bilgi gösterdiği için sert tepki gösterdi.

Almanya'ya OHAL tepkisi
23 Temmuz 2016 Cumartesi 22:56

Fethullahçı Terör Örgütü üyesi askerlerin yapmaya çalıştığı darbe girişiminin ardından Milli Güvenlik Kurulu toplanarak bazı kararlar aldı. Bu kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklama ile ülkede üç ay süre boyunca Olağanüstü Hal İlan edildiği belirtilirken ertesi gün Türkiye Büyük Millet Meclisinde de oylama yapıldı. Yapılan oylama sonucunu TBMM Başkanı açıkladı ve Olağanüstü Hal İlanının kabul edildiğini söyledi. Bu durum Türkiye ve yurt dışı basınında geniş yankı uyandırırken bazı ülkelerde yanlış veya abartılı bilgilere yer verildi.

Almanya'dan Beklemiyordu

Türkiye'nin Almanya ile pek çok konuda arasının iyi olduğu düşünülürken Olağanüstü Hal İlan edilmesi ile nasıl böyle bir duruma düşünüldüğü bilinmiyor. Üstelik OHAL durumunu abartan Almanya basını değil Almanya'nın Dışişleri Bakanlığı.

Türkiye'de Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin daha hızlı tutuklanabilmesi ve ülkede ki karışıklığın çözünebilmesi için ilan edilen Olağanüstü Hal İlanı Almanya Dışişleri Bakanlığında şöyle açıklandı. Türkiye'ye seyehat etmek isteyecek Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlara bazı kısıtlamaların getirileceği belirtildi fakat Olağanüstü Hal İlanında böyle bir madde yer almamaktadır. Yine Almanya Dışişleri Bakanlığında Almanya'da yaşayan Türk vatandaşların acil askere çağrılması konusunda bazı açıklamalar yapıldı oysa ki ülkemizde bilindiği gibi olağanüstü durumlarda asker çağrılmak gerekirse daha önce askerlik yapmamış kişiler çağrılmamakta ve askerliği hal döneminin ilan edildiği tarihe en yakın dönemde bitirenler çağrılmaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.