AKP'li Şahin: Yeni Kerbelaların yaşanmaması için ...

Aşure Günü ve Kerbela olayının yıl dönümü için mesaj yayımlayan AKP Genel Bakan Yardımcısı Fatih Şahin, "Ancak daha sıkı kenetlenerek ve tüm terör örgütlerine ortak bir dille tavır koyarak yeni Kerbelaların önüne geçilebilir" ifadesinde bulundu.

AKP'li Şahin: Yeni Kerbelaların yaşanmaması için ...
11 Ekim 2016 Salı 12:59

Genel Bakan Yardımcısı Fatih Şahin, Aşure Günü ve Kerbela olayının yıl dönümü için yayımladığı mesajda yeni Kerbala olayların önüne geçilmesi için İslam aleminin daha sıkı bir şekilde kenetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Mesajında Muharrem ayının, Adem Peygamber gibi affolunmanın, Davut Peygamber gibi tövbeye cevap almanın, Nuh Peygamber gibi tufandan kurtulmanın, Yakup Peygamber gibi Yusuf'a kavuşmanın, Nemrut'un ateşinin tesirinden kurtulmanın ve dertlere şifa bulmanın ayı olduğunu belirten Şahin, "Cennet çocuklarının efendileri" diye övdüğü Hazreti Hüseyin ve akrabalarının Kerbela'da vahşice şehit edilişinin yıl dönümde Kerbala'yı anlamağın önemli olduğuna değindi.

Kerbela'yı anlamanın, kavurucu çölde günlerce susuz bırakılmasına ve işkence görmesine rağmen inancından dönmeyen Hazreti Hüseyin'in gittiği yolu idrak edebilmek, zalime karşı çıkıp mazlumdan yana olmak ve zalimin karşısında zulme boyun eğmemek olduğunu vurgulayan Şahin, yıllardır Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de Kerbele olaylarının yaşandığını söyledi.

Yaşanılan Kerbela olaylarına sessiz kalınmasının Kerbela'yı tam olarak idrak edememekten kaynaklandığını vurgulayan Şahin, "O gün gözünü dünya hırsı bürümüş Yezidler, nasıl ehli beyti katlettilerse bugün yine aynı amaçlarla dünyanın her yerinde Hazreti Hüseyin'in torunlarının kanı akıtılıyor. Tarih boyunca zalimin zulmünden kaçan bütün milletlere kucak açan ülkemizi, etrafındaki bu ateş çemberi içinde yalnız bırakmamak ve akan Müslüman kanına 'dur' demek adına dili, ırkı, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun dünyadaki bütün Müslümanlar ortak bir zeminde buluşmalıdır. Ancak daha sıkı kenetlenerek ve tüm terör örgütlerine ortak bir dille tavır koyarak yeni Kerbelaların önüne geçilebilir. Bu duygu ve düşüncelerle, Muharrem ayının, ülkemizde ve dünyada yaşanan terör belasının son bulmasına ve mazlumların gözyaşlarının dinmesine vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.