AKP'de 519 FETÖ'cü tespit edildi

AK Parti FETÖ ile temizlikte 15 Temmuz sonrası ve 17-25 Aralık sonrasındaki süreç dikkatle inceleniyor.

AKP'de 519 FETÖ'cü tespit edildi
02 Ekim 2016 Pazar 09:04

AK Parti'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) temizleme çalışmaları hızla devam ediyor. AKP'de Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında düzenlenen toplantıda 81 il başkanı ile görüştü.

Toplantıda 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ile mücadele neler yapıldığı konusu ele alınırken 17 -24 Aralık darbe girişimi ardından AKP'de terr örgütüne yönelik yapılan temizliğe de yer verildi. 17 -24 Aralık sonrasındaki temizlikte gözden kaçanların olabilme ihtimaline karşın dikkat edinilmesi gereken uyrılarda bulunuldu.

FETÖ temizliğinde tüm delil ve belgelerin açığa vurularak yetkili makamlara bildirilmesi istenirken yetkili kişinin etkili olamadığı durumlarda da Başbakan Binali Yıldırım'dan ya da AK Parti Genel Merkezi'nden yardım alması istendi. Kamuoyunada yansıtılmaması istenen konuda Genel Merkez'de kurulan Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş ve Erol Kaya'nın içerisinde bulunduğu üç kişilik heyet çalışmalarını sürdürüyor.

AKP'de bugüne kadar yapılan temizlik çalışmalarında yaklaşık beşte biri il ve ilçe yöneticisi olmak üzere 519 kişinin FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.