Akıncı Üssü'nün ismi değiştirildi!

15 Temmuz darbe girişiminde F-16'ların havalandığı Kazan'daki Akıncı Üssü'ne yeni isim verilirken rütbesinde de düşüş yaşandı.

Akıncı Üssü'nün ismi değiştirildi!
06 Eylül 2016 Salı 10:04

15 Temmuz darbe girişiminin yönetildiği Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın ismi değiştirildi. Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan Akıncı Üssü'nün 1995 yılındaki adına geri dönülerek yeni adı Mürted oldu.

Akıncı Üssü'nün seviyeside düşürüldü

Sadece isminde değişiklik yapılmayan üssün ayrıca seviyeside düşürüldü. Tugay seviyesinde bulunan üs hava meydanı seviyesine indirilmesiyle yeni komutan seviyeside albay olmuş oldu.

F-16 filoları kapatılıldı

OHAL kapsamında Akıncı Hva Üssü'nde bulunan 141, 142 ve 143’üncü F-16 filoları kapatılarak F-16'lar Konya, Merzifon (pisti tamirde olduğu için filolar Erzurum’da) ve Eskişehir’e gönderildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.