Akademisyenler ByLock'tan kırmızı listede - İşte isimleri

Marmara Üniversitesindeki akademisyenlerinin ByLock'tan kırmızı listede olduğu deşifre edildi. Soruşturmada belirlenen kırmızı listedeki isimler haberimizde...

Akademisyenler ByLock'tan kırmızı listede - İşte isimleri
01 Şubat 2017 Çarşamba 09:39

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Marmara Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik sürdürülen soruşturmadaki 15 tutuklu akademisyenden 10'unun ByLock'tan kırmızı listede olduğu tespit edildi. Tutuklular için 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.  

Bazı akademisyenlerin ifadeleri:

Yrd. Doç. Dr. Gerçek Şahin Yücel: "Evime gelen kişiler tarafından ByLock internet hattım üzerinden indirilip kullanılmış olabilir.

MÜ Genel Sekreterlik'te görevli Abdullah B. (mavi kategori): "Bir kere ABD'ye gittim. Hiçbir şekilde ByLock kullanmadım. Bank Asya'da hesabım vardı. Zaman gazetesine bir süre aboneydim."

Araştırma Görevlisi Ahmet K.: ByLock'u FETÖ'nün kullandığını medyadan öğrendim. Ben hiç kullanmadım ve yüklemedim.

Doç. Dr. Ali D.: Bu programın varlığından 15 Temmuz'dan sonra haberim oldu. Kurmadım, kullanmadım. Telefonuma başkaları tarafından yüklendiğini düşünüyorum.

ByLock'ta kırmızı listede bulunan akademisyenler:

- Doçent Hakan Kaptan
- Doçent Aşkın Şeker
- Doçent Yusuf Kılınç
- Yardımcı Doçent Gerçek Şahin Yücel
- Araştırma görevlileri Ahmet Bostan
- Araştırma görevlisi Ahmet Berk Kurtuluş
- Araştırma görevlisiEmir Şahin
- Araştırma görevlisi İbrahim Çam
- Mühendis İbrahim Gür
- Sağlık teknikeri Beyza Gürcü

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.