Akademisyenden itiraf; "2012 ALES ve KDPS sınav sorularını verdiler"

Fethullah Gülen cemaati içerisinde bulunmuş daha sonrasında itirafçı olan akademisyen M.Y.O cemaat abilerinin kendilerine 2012 yılı ilkbahar dönemi KPDS ve ALES sınavları sorularını Kuran'a el bastırarak verdiklerini itiraf etti. Ayrıca cemaatin CHP'ye oy vermelerini istediğini de belirtti.

Akademisyenden itiraf; "2012 ALES ve KDPS sınav sorularını verdiler"
09 Mart 2016 Çarşamba 11:12

2012 ALES (Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı) ve KPDS (Kamu Personeli Dil Sınavı) sınavlarına giren bir akademisyenin itirafları sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

2012 yılında Fethullah Gülen'in cemaatine mansup evlerinin birisinde kaldığını söyleyen akademisyen M.Y.O. cemaat abilerinin kurana el bastırıp yemin ettirdikten sonra soruları kendilerine verdiğini itiraf etti. İtirafçı akademisyen  Cemaatin talimatları doğrultusunda seçimlerde CHP'ye oy verdiklerini söyleyen akademisyen,  "Akademisyenler olarak ayda 250 TL burs veriyorduk. Dini duygularımızı istismar eden Gülen cemaati sorumlularından şikayetçiyim" dedi.

Yemin ettirdiler Kuran'a el bastırdılar, soruları verdiler

Fethullah Gülen cemaatine zamanında tabi olan akademisyenin itirafları pes dedirtti. Akademisyen M.Y.O. 2012 yılı ALES ve YDS sorularının kendilerine verildiğini itiraf etti. Cemaat abilerinin Kuran'ı Kerim'e el bastırdıktan sonra soruları kendilerine verdiğini itiraf eden itirafçı akademisyen, "2012 yılı ilkbahar dönemi KPDS ve ALES sınavları öncesinde yurtta kaldığımızda Yusuf ve İsmet adlı sorumlu ağabeyler, cemaate mensup öğrencileri üçerli gruplar halinde farklı zamanlarda bir odaya alıyorlardı. Ben ve ismini hatırlamadığım bir öğrenci birlikte odaya girdik. İsmet bize, 'Burada duyduklarını gördüklerini kimseye söylemeyeceğine namusum ve şerefim üzerine yemin ederim' şeklinde yemin ettirerek Kuran'a el bastırdı." dedi.

CHP'ye oy istediler

17-27 Aralık sonrasında hükümet ile ters düşen cemaatin bu zamandan sonra yerel ve genel seçimlerde kendisine tabi olanlardan CHP'ye oy vermelerini istediğini belirten akademisyen,  "17 Aralık sürecinden sonra yerel ve genel seçimlerde CHP'ye oy kullanmanızı istediler. Bu şekilde AK Parti hükümetiyle mücadele edebileceğimizi söylediler. Biz de verilen bu emre itaat ettik ve cemaat mensupları olarak CHP'ye oy verdik. Gülen cemaati olarak bilinen topluluğun yasadışı faaliyetlerine karışan ve yöneten sorumlulardan şikayetçiyim." diyerek Fethullah Gülen cemaatinden şikayetçi oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.