AK Parti'de temayülden çıkan üç isim

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun adaylığını koymayacağını açıklamasının ardından AK Parti 22 Mayıs'ta olağanüstü kongreye gidiyor. 20 Mayıs'ta başbakanı adaylığı için Davutoğlu'dan sonra Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Numan Kurtulmuş'tan farklı olarak kulislerde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın adının geçmesinin ardından AK Parti temayülün sonlanmasıyla üç isim daha da ön plana çıktı.

AK Parti'de temayülden çıkan üç isim
18 Mayıs 2016 Çarşamba 09:32

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun adaylığını koymayacağını açıklamasının ardından AK Parti 22 Mayıs'ta olağanüstü kongreye gidiyor. 20 Mayıs'ta başbakanı adaylığı için Davutoğlu'dan sonra Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Numan Kurtulmuş'tan farklı olarak kulislerde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın adının geçmesinin ardından AK Parti temayülün sonlanmasıyla üç isim daha da ön plana çıktı. 

AK Parti'de iki gün boyunca süren temayül yoklaması tamamlanmasıyla öne çıkan isim Binali Yıldırım oldu. Yıldırım'ı izleyen adaylar ise Bekir Bozdağ ve Numan Kurtulmuş oldu.

Temayül yoklamasına katılan bakanlardan gelen değerlendirmeler:

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: "Kurallar, kurumlar AK Parti'de işliyor ve en iyi şekilde sonuçlar ortaya çıkacak ve inşallah hafta sonu güzel bir şekilde kongremizi yapacağız. Ülkemizi inşallah yeni kongreyle birlikte, kurulacak hükümetle birlikte 'take off' pozisyonuna getireceğiz ve hep birlikte ülkemizi ayağa kaldıracağız.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: "Burada hiç kimse kendi şahsı adına hesap yaparak yol almaz. Burası bir dava hareketidir. Türkiye'nin geleceği, hatta çok geniş coğrafyada insanların geleceği neredeyse AK Parti ile özdeşleşmiş bir durumdadır. Dolayısıyla bizim bu çerçevede, hiç kimsenin kişisel bir hesabın içerisinde olması söz konusu olmaz. AK Parti siyasi hareketini sadece bir parti olarak değil, bir hareket olarak gördüğümüz bu hareketin lideri bellidir."

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş: "Kongrede temayül çerçevesinde genel merkezimiz kimi takdir ettiyse, AK Parti'nin bundan sonraki süreçte genel başkanı ve başbakan olarak devam edecek... Zihnimdeki isim belli, hayırlı olsun."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.