AK Parti'nin başına kim gelecek? Kulislerde konuşulan isim kim?

Erdoğan - Ahmet Davutoğlu gerilimi AK Parti'de olağan üstü kongre kararı alınmasına neden oldu. Ahmet Davutoğlu'nun yeniden aday olmayacağını açıklaması sonrası gözler, AK Parti'nin yeni genel başkanının kim olacağına çevrildi. Ak Parti'de yapılacak kongrede genel başkan adayları kim olacak? Detaylar haberimizde

AK Parti'nin başına kim gelecek? Kulislerde konuşulan isim kim?
05 Mayıs 2016 Perşembe 09:50

Dün akşam Beştepe'de gerçekleşen Erdoğan - Davutoğlu zirvesinden olağanüstü kongre kararının çıktığı belirtiliyor. Pelikan Dosyası iddialar sonrası Erdoğan ile Davutoğlu arasında yaşanan gerilim, AK Parti'de kongre kararı alınmasına neden oldu. Bugün yapılacak MYK toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kongrede yeniden aday olmayacağını açıklaması beklenirken, akıllara AK Parti yeni genel başkan adayı kim olacak soru geldi. Peki AK Parti'nin yeni genel başkanı kim olacak?

 Ak Parti Genel Başkanı kim olacak? 

Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığını bırakmasının ardından, kulislerde AK Parti'nin yeni başkanı ve başbakanın kim olacağı konuşulmaya başlandı. AK Parti üzerinde büyük bir etkisi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, aklında birkaç ismin olduğu söyleniyor.

Kulislerde konuşulanlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aklındaki ilk ismin Bekir Bozdağ olduğu ifade ediliyor. Erdoğan kendisi ile uyum içerisinde çalışabilecek bir Başbakan istediği söyleniyor. AK Parti Genel Başkanlığı için düşünülen diğer isimler ise Numan Kurtulmuş, Binali Yıldırım ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak.

Numan Kurtulmuş'un Has Parti genel başkanlığı yaptığı zamanlar göz önüne alındığında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile pek uyum içerisinde çalışacağı beklenmiyor. AK Parti kongresinde büyük ihtimalle yeni başkan adayının Bekir Bozdağ veya Binali Yıldırım olacağı tahmin ediliyor.  Kesin olan tek şeyin AK Parti Genel Başkanının kim olacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirleyecek olması.

Ahmet Davutoğlu neden aday olmayacak?

Pelikan Dosyasındaki iddialar sonrasında grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet davutoğlu, sitemini ve kırgınlığını dile getirmişti. Toplantıda konuşan Ahmet Davutoğlu,  "makam mevi için dava arkadaşlarımın kalbini kırmam" sözleri istifa sinyallerini verdiği şeklinde yorumlanmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün gerçekleşecek MYK toplantısında önümüzdeki kongrede Başkan adayı olmayacağını söyleyeceği belirtiliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti MKYK'daki atama yetkisinin elinden alınıp MKYK'ya verilmesi  gerginliğin bir diğer noktası gibi ifade ediliyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.