AK Parti'den referandum formülü: 3İ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, referandum süresinde izlenecek formülü açıkladı. İşte AKP'nin '3İ' formülü ile ilgili açıklama...

AK Parti'den referandum formülü: 3İ
20 Şubat 2017 Pazartesi 11:46

AK Parti'nin yürüteceği referandum kampanyasındaki detaylar ortaya çıkıyor. En net hali ise bu haftaki 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı'nda alacak. 25 Şubat Cumartesi günü Ankara Spor Salonunda düzenlenecek olan toplantıya Başbakan Binali Yıldırım katılacak. Başbakan Yıldırım referandum kamyasıyla ilgili açıklamalarda bulunacak.

Toplantı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, tanıtın toplantısına vatandaşlarında gelmesiyle yaklaşık 40 bin katılıma ulaşacağını söyledi. Teşkilat mensuplarının, belediye başkanlarının ve il genel meclis üyelerinin, kuruluşundan bu yana görev yapan bütün il başkanlarının, AK Parti grup üyelerinin, partiyle üyelik ilişkisi devam edenlerin katılacağı toplantıda 'Haydi bir daha' şarkısı çalınacak.

Referandum sürecinde Yıldırım'ın yaklaşık 20-30 arasında miting yapacağın belirten Yazıcı şu açıklamalarda bulundu:

'3İ' formülü

"Bu değişiklik, bugünle alakalı değil, bu değişiklikle Türkiye'nin istikrarı daha da kalıcı hale gelecek, istikbali daha güçlenmiş olacak, istiklali daha da pekişecek. Yani istikrar, istikbal, istiklal. Bunu tanıtmak üzere şu ana kadar kamuoyuyla paylaştığımız en temel sloganımız 'Kararımız Evet.' Bunun dışında da sloganlar elbette olacak."

En köklü değişiklik bu anayasa ile olacak

"Hem meydan mitingleri yapacağız hem de değişik topluluklara hitap etmek suretiyle bu anayasa projesini tanıtacağız. Bugün Türkiye'nin hükümet modeliyle kıyasladığımız zaman fersah fersah demokratik fark atan bir model getiriyoruz. Bunu iyi anlatmamız lazım. Bu sıradan bir anayasa değişikliği değil. 1982 Anayasası'nda en köklü değişikliği yapan bir anayasa değişikliği. Bunu çok iyi anlatmamız lazım, bunun üzerinde hassasiyetle duracağız."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.