Ahmet Altan'a Yakalama Kararı Çıkarıldı

15 Temmuz FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve serbest bırakılan Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ahmet Altan'a Yakalama Kararı Çıkarıldı
22 Eylül 2016 Perşembe 21:51



FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan Ahmet Altan ile kardeşi Mehmet Altan, 'darbeye teşebbüs etmek, FETÖ'ye yardım yataklık ve FETÖ'nün propagandasını yapmak' suçlarında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. 11 gündür Terörle Mücadele Şubesi'nde ifade veren Altan kardeşlerden Ahmet Altan serbest bırakılırken, Mehmet Altan ise tutuklanmıştı.

Mehmet Altan'ın nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, "Fetullah Gülen'i tanırım. Yüz yüze bir heyetle gazetecilik amacıyla görüşmüşlüğüm vardır. Fetullah Gülen'in nihai hedefinin ne olduğunu bilmiyorum. Hakkımdaki örgüt üyeliği iddiasını kabul etmiyorum. Gülen'in elini öptüğüme dair iddiada bulunulmuş ise de iddia sahibi özür dilemiştir" sözlerini kullanmıştı.

Sabaha karşı serbest bırakılan Ahmet Altan hakkında tekrar yakalama kararı çıkarıldı. FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan kararın gerekçesi olarak "FETÖ'nün amaçları doğrultusunda yayın yapan Taraf Gazetesi'nin yayın yönetmeni olması" gösterildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.