Adana'da çıkan yangından acı haber gelmeye devam ediyor

Adana Aladağ ilçesinde, kız öğrenci yurdunda akşam saatlerinde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığı bildirildi. Yangındaki 11 kız öğrenci ve 1 görevlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Adana'da çıkan yangından acı haber gelmeye devam ediyor
29 Kasım 2016 Salı 23:07

Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrencinin ve 1 yurt görevlisinin hayatını kaybettiği, 22 öğrencinin yaralı olduğu öğrenildi. Öğrencilerin cansız bedenleri çıkarılıyor. Edinilen bilgiye göre, Adana'nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan bir kız öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında 3 katlı binanın ahşap olan son katı alevlere teslim oldu.

Yangında alevlerden kaçmak isteyip pencereden atlayan öğrencilerin de aralarında bulunduğu 11 öğrencinin ve 1 yurt görevlisinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yaralılar tedavi altına alınırken, itfaiyenin soğutma çalışmaları sürüyor.

Alevler bir anda binayı sardı

Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Yaralanan öğrenciler hastanelere kaldırılırken, yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

ALADAĞ BELEDİYE BAŞKANI: Toplamda 28 öğrencinin barındığı yurt​

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ilk yaptığı açıklamasında , "Yoğun yangın devam ediyor. İçeride öğrencilerin olma ihtimali var. Burası orta öğrenim kız yurdu. Son katı ahşap olduğu için yangın sürüyor. Söndürmeye çalışıyoruz ancak çökmeler oluyor. Yoğun bir şekilde dört koldan içeri girmeye çalışıyoruz. Toplamda 28 öğrencinin barındığı yurt. İçeride kaç öğrencinin olduğuna dair bilgimiz yok. Büyük bir kısmı çıktı, bir kısmı da hastanelere taşındı" ifadelerini kullanmıştı. 

Adana Valisi'nden açıklama

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı." açıklamasında bulundu. 

Milli Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana'nın Aladağ ilçesindeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin, "Yurtta kalan 31 kişi. 17 kişi hafif yaralı olarak hastanelerde. 11 kişinin de hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi ulaştı." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı görüşülüyor.

Görüşmeler sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin bilgi verilmesini talep etti.

Bunun üzerine açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Bize gelen rakamlara göre, burası Adana'da Özel Aladağ Ortaöğretim Yurdu, bir özel yurt tarafından işletiliyor. Kontenjanı 54, ancak kalan 31 kişi. Şu an 17 kişi hafif yaralı olarak hastanelerde. 11 kişinin de hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi ulaştı. Ama teyit edilmemiş bir bilgidir." dedi.

Yılmaz, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da yaşamını yitirenlere rahmet dileğinde bulunarak, "Umut ediyor ve diliyoruz ki bu sayı çok fazla yükselmez. Sayının az olmasını umut ediyoruz. Ailelerine de başsağlığı ve sabır diliyoruz." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.