Adana Aladağ'da ölenlerin isimleri belli oldu mu?

Adana'nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 31 kişinin kaldığı bir kız öğrenci yurdunda (29 Kasım) çıkan yangında 12 cansız bedene ulaşıldı. Çıkan yangında ölen ve yaralananların kimlik bilgileri tespit edildi.

Adana Aladağ'da ölenlerin isimleri belli oldu mu?
30 Kasım 2016 Çarşamba 09:00

Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrencinin ve 1 yurt görevlisinin hayatını kaybettiği, 22 öğrencinin yaralı olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana'nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan bir kız öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında 3 katlı binanın ahşap olan son katı alevlere teslim oldu. Yangında alevlerden kaçmak isteyip pencereden atlayan öğrencilerin de aralarında bulunduğu 11 öğrencinin ve 1 yurt görevlisinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Yaralılar tedavi altına alınırken,yangının kontrol altına alındığı bilgidirldi.

BAKANLAR ADANA'YA GİDİYOR

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, öğrenci yurdunda meydana gelen yangın nedeniyle Adana'ya gidiyor.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, öğrenci yurdunda meydana gelen yangınla ilgili incelemelerde bulunmak ve bilgi almak için Adana'ya gittikleri öğrenildi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı'nın da Adana'ya gitmek için yola çıktığı öğrenildi

İTFAİYE DAİRE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, Aladağ İlçesi'ndeki ahşap olan kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

AB BAKANI ÖMER ÇELİK: ELEKTRİKTEN KAYNAKLANMIŞ OLABİLİR

Adana Milletvekili Ömer Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Ben Brüksel'deyim. Olayı duyunca Vali beyi aradım. Aladağ ilçesinde zaten kendisi. 13 kaybımız var, Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. İçişleri Bakanı ile görüştük. Milli Eğitim Bakanımızla birlikte Adana'ya geçiyorlar. Ben de temaslarımı yapıp direkt Adana'ya uçacağım. Acı bir haber. 13 kardeşimizin hayatını kaybetmesi. Türkiye'nin başı sağolsun. Olay nasıl oldu araştırılacak. Umarım sayı artmaz ama benim aldığım bilgilerde durum açıklığa kavuşuncaya kadar çelişkiler olabilir. Vali beyden aldım ben de 13 ölü sayısını. Resmi açıklamayı yaparlar. İlk aldığım bilgiler bu şekildeydi. Elektrikten kaynaklanmış olabileceğini değerlendiriyorlar"

ADANA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN AÇIKLAMA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yangın söndürüldü. Üst kattaki öğrencilerin kalabileceği her tarafa ulaşıldı. Alt kattan, orta katlardan üst katlara doğru yangından kaçmak için çıktıkları düşünülüyor. Yaralılarımız var. Üzücü bir hadise. 23 kişi yaralı olarak hastanede, durumu ağır olan kimse yok. Hepsi ortaokul talebesi. 12-13 yaş aralığında birçoğu. Muhtelemen elektrik kontağından çıkmış olabileceği üzerinde düşülüyor. Binanın dışında ahşap kaplama var bu da yangının artmasına neden oldu" dedi.

Öte yandan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, "Çatı katı ahşap, yangını söndürmeyi zorlaştırdı. Yoğun çabaya rağmen üst kattaki çocuklarımıza ulaşamadık. İlçe merkezinde araçlarımız anında müdahale etti. Ancak duvarların ahşap olması yangını körükleyen etkenlerden oldu" dedi.

YANGINDA ÖLENLERİN KİMLİK BİLGİLERİNE ULAŞMAk İÇİN TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.