Adalet Bakanı Bozdağ'dan FETÖ mektubu - Gülen iade edilecek mi?

ABD'den iade edilmesi istenen Fetullah Gülen için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ mektubu yazdı. ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'a yazılan mektupta Gülen'in iadesine yönelik önemli açıklamalara yer verildi.

Adalet Bakanı Bozdağ'dan FETÖ mektubu - Gülen iade edilecek mi?
23 Şubat 2017 Perşembe 11:21

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için ABD'ye çok sayıda gönderilen belgelerin yanısıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen'in iadesi konusunda ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'a mektup yazdı.  Bozdağ mektupta 'Gülen'in iadesinin beklendiğini' ifade etti.

Bozdağ FETÖ mektubunda şu sözlere yer verdi:

"Engin mesleki tecrübeniz ve seçkin hukuk kariyeriniz itibariyle bu görevi layıkıyla yerine getireceğinize ve bu sayede ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkilerin Bakanlığınız döneminde artarak süreceğine yürekten inanıyorum. Bildiğiniz üzere, iki ülke Adalet Bakanlıklarının en önemli gündem maddesi ABD'nin Pennsylvania eyaletinde ikamet eden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kurucusu ve yöneticisi Fetullah Gülen'in iade sürecidir. Teröristbaşı Gülen hakkındaki geçici tutuklama ve iade talepleri zamanında Bakanlığınıza sunulmuş, daha sonra istenilen ek bilgi ve belgeler de ayrıca iletilmiştir. Türk halkı ve devleti, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün talimatını veren ve halen ulusal güvenliğimiz için büyük bir tehdit teşkil eden FETÖ lideri Gülen'in ülkemize iade edileceği beklentisi içindedir. Gülen'in iadesi iki ülke ilişkilerinin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Aramızdaki ikili anlaşma gereğince geçici tutuklama ve iade süreçlerinin hızlı ve müspet bir şekilde neticelendirilmesi önem arz etmektedir. Bu vesileyle, ülkelerimize yönelik her türlü terör tehditlerine karşı samimi işbirliğimizin mevcut ilişkilerimizi daha da geliştireceğini ifade etmek isterim."


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.