Adalet Bakanı Bozdağ'dan, Abdullah Öcalan açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bölücü terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan ile ilgili iddialarına cevap verdi.

Adalet Bakanı Bozdağ'dan, Abdullah Öcalan açıklaması
05 Eylül 2016 Pazartesi 09:22

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ömür boyu hapse mahkum edilmesi nedeniyle İmralı Cezaevi'nde yatan PKK'nın elebaşı Abdulah Öcalan ile ilgili çıkan iddialara yanıt verdi.

Bozdağ: Halkı mobilize etmeye çalışıyorlar

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Öcalan'ın sağlık durumu ie ilgili iddialarına Bakan Bozdağ katıldığı bir televiyon programında netlik kazandırdı. Bozdağ, "Abdullah Öcalan konusu bölücü terör örgütü tarafından sürekli istismar ediliyor ve kamuoyuna sürekli yanlış bilgiler aktarılıyor. Halkı mobilize etmek için kendi hedefleri doğrultusunda kullanmak için hem sağlığı ile ilgili hem de güvenliği ile ilgili asılsız bilgiler yayılıyor. Şunu çok net ifade edeyim; Abdullah Öcalan'ın güvenliği ile ilgili herhangi bir sorun yok. Oradaki güvenlik tedbirleri en üst düzeyde. 15 Temmuz'dan sonra cezaevinin güvenliğiyle ilgili tedbirler yeniden gözden geçirildi." diye konuştu.

Bakanlık yetkililerinden yapılan açıklamada ise Demirtaş'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilmişti.


Etiketler; #abdullah öcalan
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.