Acil çağrı numaraları tek çatı altında toplandı

Artık tüm acil çağrı hizmetleri tek bir numarada birleştirildi. Bu düzenlemenin amacı ise, acil durumlarda birden fazla acil çağrı numarasının, kimi zaman hatırlanmamasından kaynaklanan zaman kaybı.

Acil çağrı numaraları tek çatı altında toplandı
26 Ocak 2017 Perşembe 18:26

Bundan böyle acil çağrılarda ambulans için kullanılan 112, polis için kullanılan 155, itfaiye için kullanılan 110, jandarma için kullanılan 156, sahil güvenlik için kullanılan 158 ve orman için kullanılan 177 gibi numaraların hepsi 112 numarası altında tek bir merkezde toplanacak.

Yeni uygulamayla birlikte acil yardım çağrısında bulunan vatandaşlar, sadece 122 numarasını arayarak acil yardım talebinde bulunabilecek.

Vatandaşların, acil durumlarda yardım isterken karşılaştıkları sorunları en aza indirmek için devreye sokulan ALO 122 numarası ile acil durumlarda aranacak çağrı merkezleri tek çatı altına toplandı. 

Ankara 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından devreye sokulan ALO 122'ye yapılan çağrıları İçişleri Bakanlığı'na bağlı kadrolu personeller yanıtlayacak ve çağrının durumuna uygun olarak Emniyet Genel Müdürlüğüne, Jandarma Teşkilatına, ambulansa, İtfaiye Teşkilatına veya Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) gibi kurumlara çağrıyı yönlendirecek. Böylece bahsi geçen kurumların personelleri sahadaki ekiplerine durumu iletecek ve hemen olaya müdahale edilmesi sağlanacak.

Böylece, olası acil durumda vatandaşların, farklı acil çağrı numaraları ile zaman harcamasının önüne geçilecek.

Ankara Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Acil servis numaralarının hafızada tutulmasının zor olduğunu ve kafa karışıklığına yol açtığını belirterek;

"Bu numaraların hafızada tutulması zor oluyordu ve kafa karışıklığına da sebep oluyordu. Onun için tek bir numarada toplandı. Ne durumda olursanız olun acil bir durumda olduğunuz zaman 122’yi aramanız yeterli. Bu aynı zamanda tüm birimler burada olduğu için olaylara acil durumlara ortak müdahale etme şansını da bize veriyor" dedi.

Vatandaşlardan gereksiz yere 112 Acil Çağrı Merkezini aramamalarını rica eden Bozdemir, "Vatandaşlardan isteğimiz gereksiz yere, amaç dışı 112'yi aramamaları. Çünkü burada çok önemli bir hizmet veriyoruz. Burası acil durumdaki tüm vatandaşlarımızın aradığı bir kurum. Eğer gereksiz yere meşgul ederlerse, gerçekten acil durumda olan vatandaşlara müdahalemiz gecikebilir veya hiç ulaşamayabiliriz" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Acil - 7 yıl önce
112 mi 122 mi