ABD: YPG, Rakka operasyonunda olacak

Irak'taki ABD'li üst düzey bir komutan, PKK'nın Suriye kolu YPG'nin Rakka operasyonunda DAEŞ'e karşı rol alacağını açıkladı.

ABD: YPG, Rakka operasyonunda olacak
26 Ekim 2016 Çarşamba 19:32

Irak'taki üst düzey ABD'li komutanlardan biri, Türk yetkililerle Rakka'daki DAEŞ operasyonunda YPG'nin rolünü görüştüklerini söyledi.

ABD’nin Rakka’yı IŞİD’den özgürleştirmek için düzenlenecek operasyona daha çok yerel Suriyeli gücün katılmasını planladığını ifade eden Townsend, YPG’nin de bileşenlerinden biri olduğu Demokratik Suriye Güçleri’nin operasyonda yer alacağını aktardı. Townsend, “Yakın gelecekte muktedir olacak tek güç, YPG’nin belirgin bir bölümünü oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri” ifadelerini kullandı.

Kürt güçlerin operasyona katılımı konusunda Türkiye’yle görüşmelerin devam ettiğini kaydeden ABD’li general, “Müzakerelerde bulunuyoruz, plan yapıyoruz ve Türkiye’yle görüşmeler yapıyoruz. Bunu adım adım götüreceğiz” diye konuştu.

ABD'li komutan, YPG'nin Rakka operasyonunda rol alacağını belirterek DAEŞ'in Suriye'deki kalesinin teröristlerden temizlenmesinin Musul'dan daha uzun sürebileceğini aktardı. ABD'li komutan Townsend, operasyonun yakın zamanda başlayabileceğini belirterek, “Yeterli sayıda yerel gücün Rakka operasyonu için uygun olduğuna inanıyorum. Yine de, daha fazla yerel gücü operasyona katmak ve onları eğitmek yönünde bir planımız var” dedi.

Ayrıntılar gelmeye devam ediyor...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.