ABD ve Rusya'nın Suriye İttifakı Başladı

ABD ve Rusya askeri yetkilileri Suriye'de bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdi. İki ülke birlikte operasyon planlıyor.

ABD ve Rusya'nın Suriye İttifakı Başladı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

IŞİD'e karşı aranan kara gücü sonunda bulundu. Rusya fiilen Suriye'ye yerleştirdiği kara ve hava birlikleriyle IŞİD'e karşı mücadele edecek. Öte yandan Rusya'nın yalnızca IŞİD'e karşı değil bölgedeki tüm muhalif gruplara karşı savaş yürüteceği belirtiliyor.

Bir süre önce Şam kaynakları Rusya'nın Suriye'de operasyon yapma yetkisi olduğunu söylemiş, bununla askeri yığınağı meşrulaştırmıştı. Öte yandan Rusya'da bölgeye çok sayıda askeri unsur sevketmiş ve Suriye'nin güney bölgelerinde üslenmişti. Gelinen aşamada ABD, Rusya ile temasa geçerek eşgüdümlü bir koalisyon gücü oluşturmaya karar verdi. 

Rusya bir yandan Suriye savaşı yürütürken diğer yandan da Esad'ı bir sembol olarak Suriye'de tutuyor. Mevcut rejim güçleri bölgedeki paramiliter gruplarla İran ve Rus askerlerinden ibaret oldu. Öte yandan Suriye Lirası dahi Rusya'da basılna bir para haline geldi. Rusya tam anlamıyla Suriye'de vekalet savaşı düzeyinden asli savaş unsur olmaya ilerliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.