ABD O Saldırıyı Kınadı

ABD Büyükelçiliği Hürriyet Grubu'na yapılan saldırıyı kınadı.

ABD O Saldırıyı Kınadı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

ABD Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından paylaışan bir mesajla Hürriyet Dünyası binasına yönelik saldırı protesto edildi. Büyükelçilik tüm tarafların basın özgürlüğünü desteklemesini ifade ettiği açıklamasında seçilmişlerin de saldırıdan yana olduğu imajını vermemesi gerektiğini söyledi.

Önceki gece aralarında AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın da bulundupu bir grup Hürriyet Dünyası binasına yönelik bir saldırı düzenlemiş, saldırıda binada hasar meydana gelmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan çok sayıda kesim arasına ABD Büyükelçiliği de dahil oldu. 

İşte o Twitter hesabından yapılan paylaşımlar:

 

(1/2) #Hürriyet’e düzenlenen şiddet içeren saldırıyı kınıyoruz. Basın özgürlüğü tüm demokratik toplumların temel ilkesidir. #BasınÖzgürlüğü

— US Embassy Turkey (@USEmbassyTurkey) 8 Eylül 2015

(2/2)Seçilmiş yetkililer basına saldırıları teşvik ediyor intibası vermemeye özen göstermeli, tüm partiler basın özgürlüğünü desteklemelidir

— US Embassy Turkey (@USEmbassyTurkey) 8 Eylül 2015

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.