'ABD, Gülen'in öteceğinden korkuyor'

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Şahin, Fetullah Gülen'in iade sürecine dair, "ABD, Gülen'i Türkiye'ye teslim ederse, öteceğinden korkuyor." dedi.

'ABD, Gülen'in öteceğinden korkuyor'
31 Ekim 2016 Pazartesi 08:42

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin Yenice İlçe Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini anlattı.

15 Temmuz gecesini, "Sela okuyanların, bela okuyanlara galip geldiği bir gece" olarak gördüğünü kaydeden Şahin, sela okuyanların, bela okuyanlara karşı da hep galip geleceğini belirtti.

Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bir milyon mağdur var", "Bir sendikaya üye oldu diye, bankaya para yatırdı diye memur memurluktan atılır mı?" dediğini hatırlattı.

Açığa alınan ya da görevlerine son verilen memurların Bank Asya'ya para yatırdıkları için değil, Pensilvanya'dan aldıkları emir gereği para yatırdıkları için bunu yaşadıklarını belirten Şahin, memurların FETÖ ele başından aldıkları talimatlarla onların sendikalarına üye olduklarını ve bankalarına para yatırdıklarını ifade etti.

"Maaşı devletten, talimatı Pensilvanya'dan alacak"

Bunun "Devlet memuruyum ama Türkiye Cumhuriyeti devletinden talimat almam Amerika'dan talimat alırım" manasına geldiğini aktaran Şahin, "Hiçbir devlet, kendisinin dışındaki bir yerden talimat alan memuru bünyesinde barındırmaz. Neden? Düşman besliyorsun. Devleti yıkmaya çalışan, meclisi bombalayan, Başbakanı yakalasa öldürecek olan bir örgüte mensup kişiyi devlette nasıl tutarsınız? Maaşı devletten, talimatı Pensilvanya'dan alacak. Tabi ki yapılan işler doğrudur." diye konuştu.

"Bu paralar himmet paraları"

Devlet Denetleme Kurulu'nun yaptığı bir çalışmaya değinen Şahin, şunları söyledi:

"Bank Asya'ya 90 bin memur para yatırmış. 4 milyar 700 milyon. En yükseği 117 bin 500 lira, en düşüğü ise 21 bin lira. 117 bin lirası olup da bankaya yatıracak böyle bir memur var mı? En düşüğü 21 bin lira. Nereden geldi bu paralar? Bu paralar himmet paraları himmet."

"38 bin hesaba birisi tedbir koydurmuş"

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) bir incelemesine de değinen Şahin, "Bank Asya'da 38 bin hesaba birisi tedbir koydurmuş. Bu örgütün abilerinden birisi. Düşünmüş ki 'Para yatırttık ama bunlar parayı alıp çekip giderse.' Tedbir koyuyor. Kılıçdaroğlu ve onun gibi düşünenler 'Bunlara neden dokunuyorsunuz" diyor. Bir sor 'bu memur en düşüğü 21 bin lira nereden bulmuş ta yatırmış?' bir sor." ifadesini kullandı.

"En ağır cezayı alacaklardır"

Denizli'de yapılan bir operasyona değinen ve bu operasyonda gözaltına alınan bilişim uzmanı Mesut Tekkoyun'un evindeki valiz ve ayakkabı kutusu içinde saklanmış bulunan 990 bin dolar ve 50 bin avro ile Fetullah Gülen'e yazdığı şiirin bulunduğunu hatırlatan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"990 bin dolar. Bunlar himmet paraları. Sadece 1-2 tane yakalandı. Kim bilir daha kaç tane var bunlardan. Herhalde bu örgüt, ayakkabı kutuları ve valizlerde yakalanan paralarla bu görevden alınan ve uzaklaştırılan maaşları kesilen memurlara herhalde maaş falan verecekler. Böylesine tehlikeli ve hain bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Ne kadar terör örgütü varsa bunlar yargı önüne çıkacak ve en ağır cezayı alacaklardır."

"Bundan daha büyük delil mi olur?"

ABD'nin "Delil var mı?" diye sorduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"En büyük delil Genelkurmay Başkanı. Genelkurmay Başkanı'nı bunlar Mürted'e getirmedi mi? Bunların liderleri 'Seni kanaat önderimizle görüştürelim mi?' diye sordu. 'Kim kanaat önderi?' dedi, 'Fetullah Gülen' diye cevap verdi. Bundan daha büyük delil mi olur. Ne tutuyorsun elinde. Çünkü Türkiye'ye teslim ederse öteceğinden korkuyor. Nasıl oraya gitti, nasıl oturma izni aldı, kim götürdü, hangi faaliyetlerde bulundu, aralarında ne gibi ilişkileri var? 'Türkiye'ye geldiğinde bunlardan konuşacağını düşündüğünden korkuyor ve vermiyor' diye düşünüyorum."

(AA)


Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.