ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den PYD açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, PYD'ye ilişkin açıklama yaptı. Kerry açıklamasında, PYD'nin Fırat'ın doğusuna çekildiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den PYD açıklaması!
25 Ağustos 2016 Perşembe 10:54

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, bugün sabah saatlerinde bir telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi. 

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki Bakan arasındaki görüşme Kerry'nin talebi üzerine gerçekleşti. Görüşmede Suriye'de çatışmaların durdurulması ve kalıcı ateşkesin sağlanması konusu gündeme getirildi. Bununla birlikte TSK'nın Celabrus'ta yürüttüğü operasyon hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Suriye'nin geleceğine ilişkin durumunda değerlendirildiği konuşmada, iki ülke arasındaki işbirliğinin devam etmesi konusundaki mutabakatında altı çizildi.

Kerry ve Çavuşoğlu görüşmesinde PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesi konusu da gündeme gelirken Kerry'nin, PYD'nin Fırat'ın doğusuna çekildiğini açıkladığı kaydedildi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da dün Ankara'da yaptığı açıklamada Cerablus operasyonu sırasında Türk askerlerini havadan koruduklarını söyleyerek, Kürt gruplara Türkiye'nin de talepleri doğrultusunda tekrar Fırat nehrinin doğusuna dönmemeleri halinde ABD'den destek alamayacaklarını ilettiğini belirtmişti.

Çavuşoğlu-Kerry görüşmesinde, Türkiye ile ABD arasında Irak ve Suriye'de IŞİD'le mücadelenin işbirliği içinde sürdürüleceği hususunun da vurgulandığı kaydedildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.