ABD'deki saldırgan Türk çıktı

ABD'nin Washington eyaletine bağlı Burlington'daki bir alışveriş merkezinde 5 kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırıdaki saldırganın Türk olduğu ortaya çıktı.

ABD'deki saldırgan Türk çıktı
25 Eylül 2016 Pazar 09:06

ABD'de bir alışveriş merkezinde 5 kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırıdaki saldırganın Türk olduğu ortaya çıktı.

Washington eyaletine bağlı Burlington'da bulunan Cascade Alışveriş Merkezi'nde silahlı saldırı düzenlenmişti. Eyalet devriyesi sözcüsü Mark Francis saldırı hakkında twitter hesabından  açıklama yaptı. Francis paylaşımında 5 kişinin öldüğü ve iki kişininde yaralandığını belirtti.

Saldırı sonrasında AVM'de güvenlik önlemleri alırken incelemelerin ardından AVM güvenlik kameralarından edindiği görüntü ve fotoğrafları kamuoyuyla paylaştı. Polis tarafından yapılan açıklamada en az 1 saldırganın arandığı belirtilirken saldırının ardından yeşil kıyafetli Hispanik bir erkeğin yürüyerek otoyola doğru gittiğinin tespit edildiğini duyurmuştu.

Görüntülere göre belirlenen saldırganın kimliğinin 20 yaşında, Arcan Çetin adında bir Türk olduğunu belirledi. Görgü tanıkları saldırganın hispanik asıllı olduğu öne sürdü.

Arcan Çetin, polis tarafından yakalanarak gözaltına alınınırken AFP Çetin ile ilgili haber yayımladı. Habere göre Çetin'in Facebook profilinde yapılan incelemede Adana doğumlu olduğu, Oak Harbor lisesine gittiği ve bir markette çalıştığı öğrenildi. Çetin’in başta Call of Duty olmak üzere şiddet içeren bilgisayar oyunlarına karşı ilgi duyduğu belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.