ABD Büyükelçiliği Reina sahibinin açıklamasını yalanladı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, saldırı sonrası açıklama yapan Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan'ın iddialarını yalanladı.

ABD Büyükelçiliği Reina sahibinin açıklamasını yalanladı
01 Ocak 2017 Pazar 19:27

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Ortaköy'deki Reina adlı gece kulübündeki saldırı hakkında açıklama yaptı.  Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan'ın saldırı sonrasında verdiği ropörtajda 'Amerikan istihbaratının saldırının bilgisini paylaştı' yönündeki açıklaması ABD Büyükelçiliğince yalanlandı.

Büyükelçilik, "ABD  Hükümetinin Kamu Güvenlik Mesajlarını Açıklığa Kavuşturma Amaçlı Bilgi Notu" başlığıyla resmi internet sayfasında ve Twitter'dan açıklama yayımladı.

İşte yapılan açıklama: 

"Sosyal medyada dolaşan dedikoduların aksine, Amerikan hükümeti  Reina kulübü dahil olmak üzere belirli eğlence yerlerine yönelik tehditlerle ilgili bilgi sahibi değildi ve Amerikan hükümeti Amerikalıları belirli mekanlar ya da mahallelerden uzak durmaları konusunda uyarmadı.

ABD ve Türk kurumları terörle mücadelede yakın istişare içindedir,  buna terör tehdidi şüphelerine ilişkin bilgi paylaşımı da dahildir. Bu iş  birliği, bizler ortak terör tehdidiyle mücadele ederken sürecektir. Günün erken  saatlerinde Beyaz Saray ve Büyükelçiliğimiz tarafından da belirtildiği üzere, dün  geceki terör saldırısını kati surette kınamaktayız. Amerikan vatandaşlarının da  saldırıya uğradığı bu çirkin saldırıdan etkilenen herkese taziyelerimizi sunuyoruz."

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.