ABD Başkanı Obama FETÖ'nün darbe girişimini kınadı

ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmesinde Türkiye’de seçilmiş hükümeti yıkmayı hedefleyen darbe girişimini kınadıklarını ve Türkiye'de demokrasiyi desteklediklerini ifade etti.

ABD Başkanı Obama FETÖ'nün darbe girişimini kınadı
20 Temmuz 2016 Çarşamba 08:43

ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye’de demokratik bir şekilde seçilmiş olan hükümeti şiddet kullanarak yıkmayı hedefleyen darbe girişimini kınadıklarını ve Türkiye'de demokrasiyi desteklediklerini ifade etti. Obama görüşmede, darbe girişimini soruşturmakta olan Türk makamlarıyla her türlü işbirliğine hazır olduklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı.

Akşam saatlerinde gerçekleşen görüşmede, Türkiye’de demokratik bir şekilde seçilmiş olan hükümeti şiddet kullanarak yıkmayı hedefleyen darbe girişimini kınadıklarını ve Türkiye’de d emokrasiyi desteklediklerini ifade eden Obama, darbe girişimi karşısında Türk halkının kararlı bir tutum sergilediğini ve demokrasiye bağlılığını gösterdiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türk halkının demokrasiye ve milli iradeye en güçlü şekilde sahip çıkması, emniyet güçlerinin özverili müdahaleleri sayesinde darbe girişiminin akim bırakıldığını hatırlatarak, adalet ve hukuk devleti çerçevesinde sorumlular hakkında gereğinin yapılacağını vurguladı.

ABD Başkanı Obama, darbe girişimini soruşturan Türk makamlarıyla her türlü işbirliğine hazır olduklarını da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti.

(AA)


Etiketler; #dünya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.