ABD 83 askerİ vurdu: Pardon dedi!

ABD destekli Koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırısında,IŞİD hedefi zannedildiği belirtilen 83 Suriye askeri öldürüldü. ABD ise olay üzerine bir açıklama yaparak rejim güçlerini yanlışlıkla vurduklarını belirti.

ABD 83 askerİ vurdu: Pardon dedi!
18 Eylül 2016 Pazar 19:16




Suriye'de sağlanmış olan ateşkes günlerinde ABD destekli Koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırısında, Amerikan askeri kaynaklarına göre IŞİD hedefi zannedildiği belirtilen 83 Suriye askeri öldürüldü. Saldırının ardından bölgede IŞİD'e de hedef olan Suriye rejimi, bu saldırının ABD'nin IŞİD'e desteğinin kanıtı olduğunu savundu.

Amerikan askeri merkezi komutası CENTCOM, “Suriye, çok sayıda askeri gücün ve milisin birbirine yakın bulunduğu, karmaşık bir durumda. Ancak koalisyon güçleri, kasıtlı olarak Suriye askeri birimlerini vurmaz" açıklaması yaptı.

Aralarında rus askerlerinin de bulunduğu biliniyor. Rusya abd yi işid e destek vermekle suçladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.