7 yaşındaki Bana'dan Trump'a mesaj

Ailesi ile birlikte Türkiye'ye getirilen 7 yaşındaki Suriyeli Bana, Halep'te yaşanılanlar için ABD Başkanı Donald Trump'a mektup yazdı.

7 yaşındaki Bana'dan Trump'a mesaj
25 Ocak 2017 Çarşamba 09:48

7 yaşındaki Suriyeli Bana Alabed, Halep'te yaşanan şavaşı Twitter adresinden gözler önüne sermişti. Bana, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ardından ABD Başkanı Donald Trump'a seslendi.

Trump'a mektup yazan Bana,  "Suriye'deki çocuklar için bir şeyler yapmalısınız, çünkü onlar da sizin çocuklarınız sayılır ve sizin gibi onlar da barışı hak ediyor"  dedi.

Bana'nın Trump'a mektubu:

"Benim adım Bana Alabed. Halep'te yaşayan, yedi yaşında Suriyeli bir kız çocuğuyum.
Hayatım boyunca Suriye'de yaşadım ve geçen yıl Aralık ayında kuşatma altındaki Doğu Halep'i terk etmek zorunda kaldım. Suriye'deki savaştan zarar gören Suriyeli çocuklardan biri de benim.
Ancak artık Türkiye'deki yeni evimde huzura kavuştum. Halep'te okula gidiyordum ancak okulum bombardımanda yıkıldı.
Arkadaşlarımın bazıları öldü.
Onlar için çok üzülüyorum. Keşke yanımda olsalardı, birlikte Oyun oynardık. Halep'te oyun oynayamıyordum. Çünkü burası ölümün şehri olmuştu.
Ama şimdi Türkiye'de dışarı çıkabiliyor ve eğlenebiliyorum. Henüz başlamadım ama okula da gidebilirim. İşte bu nedenle barış herkes için çok büyük önem taşıyor.
Ancak Suriye'deki milyonlarca çocuk benim sahip olduklarımdan mahrum ve Suriye'nin farklı yerlerinde acı çekmeyi sürdürüyor. Onlar, yetişkinler yüzünden acı çekiyor.
Amerika'nın başkanı olacağınızı biliyorum. Suriye'deki çocukları ve insanları kurtarabilir misiniz?
Suriye'deki çocuklar için bir şeyler yapmalısınız, çünkü onlar da sizin çocuklarınız sayılır ve sizin gibi onlar da barışı hak ediyor.
Suriye'deki çocuklar için bir şeyler yapacağınıza söz verirseniz, beni yeni arkadaşınız bilin.
Suriye'deki çocuklar için yapacaklarınızı görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum."





Kaynak: BBC Türkçe

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.