5 üniversiteyi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak! İşte tarih

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki resmi törende seçilen 5 üniversiteyi açıklayacak. İşte tarih...

5 üniversiteyi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak! İşte tarih
09 Ekim 2016 Pazar 09:38

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2016- 2017 Yükseköğretim Akademik Yılı açılışı yapılacak. 18 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2006 yılından sonra açılan üniversitelerden misyon verilecek olan 5 üniversiteyi açıklayacak.

2016- 2017 Yükseköğretim Akademik Yılı resmi tören ile açılacak. Törene devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri ile  idari kadro ve başarılı öğrenciler de katılacak. 2 bine yakın akademisyenin katıldığı törende,  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 'birlik ve beraberlik ruhu' canlı tutulacak.

"Akademik yıl açılışları bir şölen haline gelecek" diye konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "2006'tan sonra kurulan bazı üniversitelere böyle bir misyon vereceğiz. 100'e yakın kriter belirledik. Bu hafta aday olan üniversiteleri eleyerek sayısını 5'e indireceğiz. Bu üniversiteleri Cumhurbaşkanımız 18 Ekim'deki törende açıklayacak" ifadesinde bulundu.

Saraç, yükseköğretimde FETÖ ile mücadele kapsamında kritik ve öncelikli alanlarda öğretim üyelerinin mülakatla alınabileceğini de belirtti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.