26 kişi Tutuklandı:Aralarında Eş Başkanlar da Var

PKK'ya yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle Batman'da soruşturma başlatılan 40 kişiden 26'sı tutuklandı.Aralarında eski Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, DBP Batman İl Eş Başkanı Mehmet Candemir, DBP Kozluk İlçe Eş Başkanı Muhlis Baltaş ve DBP Sason İlçe Eş Başkanı Mehmet Yıldız'ın da bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

26 kişi Tutuklandı:Aralarında Eş Başkanlar da Var
23 Eylül 2016 Cuma 20:18

PKK'ya yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle Batman'da soruşturma başlatılan 40 kişiden 26'sı tutuklandı.

 Başlatılan soruşturmada Batman'ın Sason İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı  terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen şüphelilerin yakalanmasına yönelik Batman merkez, Sason ve Kozluk ilçeleri ile Şırnak'ın Cizre ilçesindeki 39 adrese eş zamanlı operasyon baskın yapıldı.

 Aralarında eski Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, DBP Batman İl Eş Başkanı Mehmet Candemir, DBP Kozluk İlçe Eş Başkanı Muhlis Baltaş ve DBP Sason İlçe Eş Başkanı Mehmet Yıldız'ın da bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.Sason ilçe adliyesinde hakim karşısına çıktılar. 

26 kişi tutuklanırken, 14 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde sözde "ikna komisyonları" oluşturarak vatandaşlar üzerinde baskı uyguladıkları, vatandaşın özgür iradesinin sandığa yansımasına engel oldukları, "terör örgütüne yardım ve yataklık" yaptıkları iddiasıyla yargılanacaklar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.