2017 Kurban Bayramı kaç gün tatil? Bayram 10 gün mü tatil?

2017 Kurban Bayramı 10 gün mü tatil olacak mı sorusuna Bakanlar Kurulunun ardından cevap verildi. Milyonlarca kişinin beklediği tatil haberi sonunda geldi. 2017 Kurban Bayramı kaç gün tatil? İşte kesin karar...

2017 Kurban Bayramı kaç gün tatil? Bayram 10 gün mü tatil?
15 Ağustos 2017 Salı 18:31

Milyonlarca vatandaş bu kararı bekliyordu. Sonunda Bakanlar Kurulunda kesin karar verildi. 2017 Kurban Bayramı kaç gün tatil? Bayram tatili 9 gün mü, 10 gün mü olacak sorusu çokça soruldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta olumlu sinyali vermiş ve "Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum" demişti.

Bugün toplanan Bakanlar Kurulu kararını Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıladı. Son dakika geçilen haberde Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olacağı Bozdağ tarafından bildirildi. Hükümetin kararına göre emekli maaşları da bayram öncesi ödenecek.

Bayram tatili hangi günlere denk geliyor?

2017 Kurban Bayramı 1-4 Eylül tarihlerine denk gelse de son karar Bakanlar Kurulundan çıktı. 31 Ağustos ise arife günü. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın da resmi tatil olması sebebi ile Kurban Bayramı normalde 6 güne çıkıyordu. 28 - 29 Ağustos'u da Kurban Bayramı tatiline dahil eden hükümet böylece 26-27 Ağustos hafta sonu da dahil olmak üzere toplam 10 günlük Kurban Bayramı tatiline izin vermiş oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.